İyi Bir Yaşam İnsanın Ne Kadar Yaşadığı İle İlgili Değil Yaşadığı Süreyi Nasıl Kullandığı İle Ölçülür Konulu Kompozisyon

İyi Bir  Yaşam   İnsanın  Ne   Kadar Yaşadığı  İle   İlgili Değil  Yaşadığı  Süreyi  Nasıl Kullandığı İle  Ölçülür  Konulu  Kompozisyon

 Her insan doğar , büyür ve ölür .  Hayattayken zaman çok çabuk geçer ve yaş hızla ilerler .  İnsan yüzyıl yaşayabilir veya daha fazla yaşayabilir . Önemli olan çok yaşamak değil kaliteli yaşamak ve insanlığa faydalı görevlerde bulunmaktır .

Kişi  zamanın kıymetini iyi bilmelidir ve boş zamanlarını çalışarak değerlendirmelidir .  Hayatta nicelikten çok nitelik önemlidir . İyi bir insan olmak ,  zor durumda kalanlara yardım etmek , güçsüzün elinden tutmak  önemlidir .  Bunlar illaki çok zengin olmayı gerektirmez .  Geniş bir yüreğe ve hoşgörüye sahip olmak yeterlidir .  Yaşanılan zamanda iyi işlerde bulunmak gerekir . Örneğin öğretmen oldunuz ,  öğretmenliği yıllarca yaptınız ve emekli oldunuz .  Önemli olan kaliteli bir öğretmenlik yapmış olmanız ve yıllarınızın bu şekilde geçmesidir . Geçirilen o kadar yılda yapılan iyi şeylerdir önemli olan .

Bundan dolayı  yaşarken iyi bir insan olmaya özen göstermeli ve iyiliklerle dolu bir hayat geçirmeliyiz ki geçen onca yılın kaliteli olsun ve pişmanlık duymayasın . Zaman boşa harcanmamalı , yıllar boş yere geçmemelidir .  İyi bir yaşam geçirmek için hayatı dolu dolu yaşamalı ve bütün insanlığa hayırlı işler yapmalıyız .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme