İstiklal Marşında Nasıl Davranılır?

İstiklal Marşında Nasıl Davranılır ?

Milli marşımız olan İstiklal marşımız milletimiz için çok kutsal bir marştır .  Çünkü bağımsızlığın kanıtıdır .  İstiklal Marşı okunurken hiç konuşulmamalı , dimdik durulmalı ve gür sesle marşımızı okuyup bitirene kadar ciddiyetimizi hiç kaybetmemeliyiz .

İstiklal Marşımız kolay yazılmamıştır . Ülkemizin zorlu savaşlardan çıkması için milletimiz birçok badireler atlatmıştır.   Başka ülkelerin egemenliği altında olsaydık şu anda okuyacak bir milli marşımız olmayacaktı . Bunun için değerli şairimiz  Mehmet Akif Ersoy'un vatanı ve milleti için yazdığı İstiklal Marşı okunurken marşın içinde geçen sözler düşünülmeli ve o duygu ile okunmalıdır . Asla ciddiyetsiz  hareketlerde bulunulmamalı , sağa sola bakılmamalı , el kol oynamamalıdır . Bir Türk gencine yakışan hal ve hareketler içinde bulunulmalıdır .


İstiklal Marşı çok değerli ve anlamlı bir marşımızdır .  Bu marşın okunabilmesi için nice canlar şehit olmuştur bu uğurda . Bundan dolayı İstiklal Marşımız okunurken saygılı davranmalı ,  saygılı olmayanları da uyarmalıyız .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme