İlim Ve Fen Nerede İse Oradan Alacağız Ve Milletin Her Ferdinin Kafasına Koyacağız Sözünü Açıklayan Yazı

İlim Ve Fen Nerede  İse Oradan Alacağız  Ve Milletin Her Ferdinin Kafasına Koyacağız Sözünü Açıklayan Yazı


Mustafa Kemal Atatürk  bilime, ve  ilime çok önem vermiştir . Bu uğurda yıllarını harcamıştır . Ona göre dogmatik bilgilere , bilimselliği olmayan sözlere inanmamak gerekir . Çünkü safsata olan şeyler insanı geliştirmez ve hep geriye götürür .

Mustafa Kemal Atatürk ilim ve fene çok önem verdiği için yeni kurulan devletimize birçok yenilik ve inkılap getirmiştir . Getirdiği inkılaplar ile ülkemizin gelişmesine çok önem vermiştir ve gençlerin de bunlara sahip çıkmasını ve korumasını vasiyet etmiştir . Hz Muhammet'in ilim Çin'de de olsa gidiniz sözü ile benzer sözdür . Ülkemizi , vatanımızı ileriye götürebilmek için , çağdaş uygarlıklar seviyesine çıkarabilmek için çok çalışmalıyız . Bize gerekli olan bilgiler nerede ise oraya gideceğiz ve o bilgileri ve yenilikleri ülkemize getireceğiz .



Atatürk gençlerin araştırması ve öğrenmesi gerektiği hususuna çok önem vermiştir . Gençlerin bilim ve fen yolunda ilerlemeleri gerektiğini söylemiştir . Çünkü milletler bilim ve fen sayesinde  gelişirler ve ülkelerini kalkındırırlar .

3 yorum:

  1. Cok tesekkurler ama sozle kompozisyonu bagdastiramadim :-[

    YanıtlaSil
  2. Baslik bulur musunuz ama guzeldi teşekkür ederim

    YanıtlaSil

Deneme