Gülme Komşuna Gelir Başına Konulu Kompozisyon

Gülme Komşuna Gelir Başına Konulu Kompozisyon

İnsanların başına gelen kötü olaylar olabilir . Bu hepimizi için geçerli bir durumdur . Bir yakınının , bir komşunun , arkadaşının , dostunun ..vb başına bazen kötü olaylar gelebilir . O kişinin  büyük problemleri olabilir . Böyle bir durum karşısında  o kişinin yanında olunmalı , dertleri paylaşılmalıdır . Eğer  o kişinin başındaki kötü olaylara sevinirseniz yarın aynı ya da farklı olumsuz olaylar senin başına da gelebilir .

Çevremize baktığımızda insanların mutsuz olmasından , başına kötü olaylar gelmesine sevinen  bir grup insanlar vardır . Bu gruptaki insanlar   mutsuzluktan mutluluk duyarlar , kötü ruhludurlar ne yazık ki . Örneğin ; Komşunun kızı evlendi . Ertesi yıl eşinden şiddetli geçimsizlik yüzünden ayrıldı ve ana evine döndü . Komşusu ise buna içten içe çok sevindi ve kıs kıs güldü . Üstüne üstelik bir de yanınızda üzülüyormuş numarası yaptı . Vardır böyle dost görünümlü , yapmacık insanlar . Ama yıllar geçti kendinin de gelini geldi ve kendini kapı dışarı etti . Bakın gülme komşuna geldi başına . İlla aynı şeylerin yaşanması gerekmez . Farklı farklı olumsuzluklar da olabilir .


Bundan dolayı canı yanan , başına kötü şeyler gelen , evini kaybeden , işini , eşini kaybeden ..vb  insanlar olabilir . İnsan olmanın gereği olarak bu kişilere değil sevinmek , onların ellerinden tutarak ayağa kaldırmasını bilen kişidir onurlu insan . Bunun için insanları asla kınamamalı ve onlarla dalga geçer mi gibi gülmemeli ve sevinmemeliyiz . İnsan olmak kolay değildir . Ama iyi ve erdemli insan olmak en zorudur . En zor olanı başarın , gülmeyin , elinden tutun insanların ki gün gelsin sizin de elinizden tutsunlar . Saygı ile kalın .

1 yorum:

Deneme