Geleceğin Türkiye'si Nasıl Olmalı Konulu Yazı

Geleceğin Türkiye'si Nasıl Omalı Konulu  Yazı

Geleceğin Türkiye'si  bulunduğumuz andan itibaren çalışmaya başlayarak ülkemizi daha ileriye götürmesini bilmeliyiz. Daha gelişmiş bir teknolojiye sahip olunması gerekir. Teknolojik aletleri başka ülkelerden ithal etmek yerine yerli mal üretilsin ve ülkemiz başka ülkelere ihracat etsin ürünlerini. Halkımızın geçim kaynağı olan tarım ve hayvancılık daha da modern yöntemlerle yapılsın  verim daha çok artsın.  Kişi başına düşen milli gelirimiz artmış olsun.  

İşsizlik azalsın ve herkes işini hakkı ile yerine getirsin.  Doğal çevrenin dengesini bozmak yerine daha temiz tutmak ve güzel bir hayat yaşayabilmek için  çevremiz temiz tutulsun. Ormanlık alanlarımız fazla olsun . Daha çok ağaç dikilsin. Sağlık, ekonomi, ticaret, ulaşım, eğitim alanında ülkemiz dünyada ilerlemiş ülkeler arasına girmiş olsun. Eğitim sistemine  çok önem verilerek kaliteli ve erdemli insanların yetişmesi sağlansın. Gelecekte terör sorunu ortadan kalksın ve bir daha ortaya çıkamayacak kadar yok olsunlar.  İnsanların canı yanmasın, kimseye kötülük edilmesin.  Kadın haklarına daha çok önem verilsin . Gelecekte sokak çocukları diye bir nitelendirme olmasın çünkü anne ve babalar çocuklarına sahip çıksın ya da yapabileceği kadar çocuk yapsınlar. Gelecekte gelenek ve göreneklerimiz, örf ve adetlerimiz yok olmasın . Bilim ve ilim yönünden batı örnek alınsın ama giyim yönünden kültürümüze uygun olmayan giysilere özentilik olmasın.  Milli duygular asla kaybolmasın.  Dilimizin değeri daha da bilinsin ve Türk Dilinin dünya dilleri arasında olması sağlansın. Kendi yerli malımızın üretimine daha çok önem verilsin.  İnsanlarımız daha erdemli ve ülkesine faydalı işler yapan insan olsun.  Suç oranları azalsın. Herkes bir meslek sahibi olsun ve alanında en iyi olmaya çalışsın. Ülkemiz başka ülkelere bilim ve fen yolu ile örnek olsun.  Dünyanın en gelişmiş ülkeleri arasına girsin. Tek devlet, tek bayrak ve tek millet ülküsü asla kaybolmasın ve daim olsun.  Doğal kaynaklarımız başka ülkelere satılmasın. Tarihi yerlerimizin onarım ve bakımı yapılsın ve öğrencilerimiz bu yerlerden haberdar olsun.  Şiddet ve terör olayları  yok olsun.  Başka ülkeler ile  yapılan ticaret sayesinde ülkemiz daha da gelişsin. İyi bir saatimiz olmasını istemek yerine Japonlar gibi kendi saatimizi kendimiz yapabilelim.

Oturan değil çalışan, üreten bir toplum olalım. Vatanımızı ve milletimizi sayılı değer ülke haline getirmek için daha çok çalışalım ve  siyasi görüşümüz ne olursa olsun birlik ve beraberliğimizin bozulmasına asla izin vermeyen bir ülke olarak kalmayı başaralım. Geleceğin Türkiye'si dünyanın süper gücü haline gelsin ve dünyayı yönetebilme gücüne sahip olsun. Daha gelişmiş ve daha yaşanılır bir Türkiye'de buluşmak umudu ile kalın çalışmak ile.


0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme