Elden Gelen Öğün Olmaz O Da Vaktinde Bulunmaz Atasözü İle İlgili Kompozisyon

Elden Gelen Öğün Olmaz O Da Vaktinde Bulunmaz Atasözü İle İlgili  Kompozisyon

 Başka insanların verdiği ile bir yere kadar geçinebilirsiniz . Size verilen yardımlar da zamanında verilmeyebilir .  Onun için başkalarından yardım beklemeyi ummak yerine kendi emeğimiz ile çalışarak bir yerlere gelmeli ve karnımızı doyurmalıyız .

Bazı insanlar hazıra alışkındır . Hep başkalarının verdiği ile yetinmeye çalışırlar . Çalışmayı , üretmeyi düşünmezler .  Böyle oldukları için tembelliğe ve hazır yemeye alışırlar . Ama elden gelen öğünde yerinde ve zamanında olmaz . Verilen yardımlar sizi tamamen rahatlatmaz . Çünkü yine çalışmak zorunda kalırsınız . Bundan dolayı alan el olmaktan çok veren el olmak için çalışılmalıdır .

Bundan dolayı elden bir şey beklemek yerine kişi kendi başkalarına yardımcı olmak için çalışmalıdır . Çünkü en güzel yemek kişinin kendi alın teri ile çalışarak kazandığı yemektir . Onurlu ve kaliteli bir insana da bu yakışır . Çünkü başkalarından gelen yardım size kökten çözüm sağlamaz ve işinize yaramayabilir . Yani herkes geçimini sağlayabilmek için bir mücadele içinde olmalıdırlar .


0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme