Dünyada Barış Ve Kardeşlik Nasıl Geliştirilir Konulu Deneme

Dünyada Barış Ve Kardeşlik Nasıl  Geliştirilir Konulu Deneme

Dünyada barış ve kardeşliğin gelişebilmesi için öncelikle insan sevgisinin olması gerekir . Bir kimsenin ya da bir topluluğunun içinde insan sevgisi yoksa ne yaparsanız yapın dünyada barış ve huzur ortamı gelişmez .  İnsanlar bencil olmazsa , yani ben duygusu ile hareket etmezse ve biz duygusu ile hareket ederse insanlar arasında sevgi olur ve bu sevgi git gide çoğalır ve kardeşlik de kendiliğinden olur .

Diğer önemli bir etken ise empati kurabilmektir .  Yani kendimizi başkalarının yerine koyarak olaylara bu şekilde yaklaşabilmemizdir . Dünyadaki devletler aç gözlü olmasa , güçsüz devletleri sömürge olarak kullanmasalar , paylaşmayı bilseler dünyada ne savaşlar olur ne de  masum insanlar hayatını kaybeder, ne de Afrika'da ki gibi açlıktan ölen insanlar olur.  Acı ama bunlar şu anda var olan şeyler .  Çünkü insanoğlunun ne yazık ki gözü doymuyor , ülkelerinde bu şekilde . Dünyada barış ve kardeşlik yardımseverlikten ve hoşgörüden geçer .  Ülkeler birbirinin sınırlarına saygılı olursa , bulundukları ile yetinmeyi bilip savaşlar olmazsa , işlerini barışçıl bir şekilde çözümlemeyi bilirlerse her şey yoluna girer . Kötülüğün olmadığı yerde barış ve kardeşlik doğar, büyür ve gelişir .


Farklıların bir bütün olduğu ülkemizde barış ve kardeşliğe çok önem verilmiştir . Ecdadımız olan Osmanlı Devletinin de 600 yıl ayakta kalabilmesinin sebebi  hoşgörü ve kardeşlik duygusunu insanlarına benimsetmesi  ve bunu temel hedef haline getirmesidir .  Bunun için dünyada bütün ülkeler olarak , farklılıklarımız bizim en önemli özelliğimizdir diyerek ,  birbirimizin kültüründen faydalı işler öğrenirsek , kardeşliği ve paylaşmayı seversek dünyada hiçbir sorun kalmaz ve dünya cennet olur.  Hayallerinizin gerçekleşmesi ile kalın barış ve sağlık ile.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme