Dünya Ahiretin Tarlasıdır Konulu Kompozisyon

Dünya  Ahiretin  Tarlasıdır Konulu Kompozisyon

Dünya insanlar için bir imtihandır . İnsan dünyada ne kadar iyilik ya da ne kadar kötülük yaparsa ahrette de karşılığını o oranda alacaktır . Çünkü dünya  gelip geçicidir . Hiç kimse dünyada sonsuz değildir . Her insan bir gün mutlaka ölümü tadacaktır . İnsan kaderini kendi belirler . Kendi yaptıkları geleceğini ,  cennet ya da cehenneme gideceğini belirler .

Nasıl ki dünyada bile çalışırsan karnın doyuyor , çalışmıyorsan aç kalıyorsun .  Öbür dünya için de insan ne kadar çok ibadet ederse , ne kadar çok iyi ve faydalı işler yaparsa , Allah yolunda cihat edip şehit  düşerse karşılığını öbür dünyada olacaktır .  Ne demiş SEVGİLİ Peygamber Efendimiz '' Hiç ölmeyecek gibi dünya için yarın ölecek gibi ahret için çalışın'' diyerek hem dünyada çalışmanın hem de ahrete hazırlanmanın çok önemli olduğunu belirtmiştir . İnsan sadece dünya için çalışırsa dünyada karşılığını alır belki ama ahrette  eline bir şey geçmez ve cehenneme gidebilir .  Ne DEMİŞ Mevlana  '' Derdi dünya olanın dünya kadar derdi olurmuş '' .  Bundan dolayı sadece dünyalık işlerle ilgilenmemeli , asıl önemli olan öbür dünya için hazırlanmalı ve bunun için sabredip çok çalışılmalı ve emek edilmelidir .


Buradan da anlaşılacağı üzere  insan dünya işlerini yapmalıdır çalışmalıdır ama öbür dünya için daha çok çalışmalı , insanlığa faydalı işlerde bulunulmalıdır .  Kıskançlık olmamalıdır , dedikodu yapılmamalı , insanların arası bozulmamalı , yetim ve öksüzlere sahip çıkılmalı , güçlü olanın değil mazlum olanın iyi olanın yanında olunmalıdır ki öte dünyada sonsuz olasın ve cennet köşelerinin birinde rahat edesin.

5 yorum:

Deneme