Dinlenmemek Üzere Yola Çıkanlar Asla Yorulmazlar Sözü İle İlgili Kompozisyon

Dinlenmemek  Üzere  Yola Çıkanlar Asla Yorulmazlar Kompozisyon

Mustafa Kemal Atatürk  ulusların  gelişebilmesi için hiç yorulmadan çalışması gerektiğini belirtmiştir bu söz ile .   Amacı insanlığa faydalı işler yapmak olan kişi yaptığı işlerden hiç yorulmaz ve hep daha fazla ilerlemek için çalışmaya hiç durmadan devam eder .

Bilim ve ilimi merak eden  ve bu yolda ilerlemek isteyen milletler de her türlü  kalkınmaya ve gelişmeye açık olurlar .  Öğrenme isteği kişiyi harekete geçirir ve merak duygusunu ön plana çıkarır . Başarıyı bir kere tatmış olan kimse hep başarmak için yeni işler yapma peşinde koşar ve öğrenme isteğinden bir türlü vazgeçemez .  Çalışan ve üreten insan aklındaki sorulara cevap bulmak için sürekli  araştırır ve öğrenir .  Merak duygusundan dolayı geceleri gözüne uyku girmez , devamlı üretmek  ister,  çünkü alışmıştır ve tatmıştır bir kere bilimle uğraşmanın güzelliğini . Ben dinlenmek için çalışıyorum diyen kimseler sadece bir yere kadar başarı sağlar ve daha ilerisini göremezler .


Bundan dolayı her zaman dinlenmemek üzere yola çıkarak ilim ve fen yolunda ilerlemeli ve vatanımıza ve milletimize aydın insanlar olarak yeni buluşlar ve icatlar yapmalıyız . Çalışmayı fiziksel ihtiyacımız gibi görmeli ve hayatımızın bir parçası haline getirmeliyiz .  Hiç durmadan , yorulmak nedir bilmeden , bilme ve öğrenme isteğinden vazgeçmeyenler milletine zaferi yaşatan kimselerdir , tıpkı  Ulu  Önder  Gazi  Mustafa Kemal  gibi .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme