Birlikten Kuvvet Doğar Atasözü İle İlgili Kompozisyon

Birlikten Kuvvet Doğar  Atasözü İle İlgili  Kompozisyon


Dünyada yaşayabilmek için diğer insanların yardımına ihtiyaç duyulur . Birçok iş tek başına başarılamaz . Birlik olmak gerekir . Çünkü bir olunca işler daha çabuk yapılır ve daha kolay çözüme ulaşılır . Yani "Bir elin nesi var iki elin sesi var" sözü buna en güzel örnektir .


İnsan  sosyal bir varlıktır. Diğer insanların yardımına ihtiyaç duyar . Karşılıklı fikirlere ihtiyaç duyulur . Örneğin ;  bahçeye gidip elma toplamanız gerekiyor , bunu tek başına uzun sürede bitirirsin ama yakınların da sana yardıma gelirse  elma toplama işini bir iki günde bitirirsin . Çünkü birliktelik insanın işlerini daha çabuk çözer . İnsan tek başına yaşayamaz ve her şeyi tek başına beceremez . Örneğin  matematik dersini anlamadın , sınıfta grup oluşturarak , arkadaşlarından yardım alarak ve onlara yardım ederek daha çabuk anlarsın bu dersi ve başarılı olursun . Böylelikle birlikten kuvvet doğmuş olur . Diğer bir örnek ; 15 temmuz darbe gecesinde halk birlik ve beraberlik içinde hareket  ederek ülkemizi korumuşlardır ve  başka ülkelerin bizi yönetmesine izin verilmemiştir . Eğer o gün sokaklara çıkılmamış olsaydı , birlik olmasaydı şu an dirlik de olmayabilirdi .


Bundan dolayı hep birlik ve beraberlik içinde işlerimizi yapmaya çalışmalıyız . Ben her şeyi yapabilirim kafasında olunursa hiçbir şeyi başaramazsınız , çünkü diğer insanların yardımına  mutlaka ihtiyaç duyacaksınızdır .  Sorunların daha çabuk çözülebilmesi için birlikte olmak gerekir . 




0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme