Bir Bireyin Hakkı Diğer Bireyin Görevidir , Bir Diğerinin Görevi İse Diğerinin Hakkıdır Konulu Kompozisyon

Bir Bireyin Hakkı Diğer Bireyin  Görevidir , Bir Diğerinin Görevi İse  Diğerinin Hakkıdır Sözü İle İlgili Kompozisyon

İnsanın ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için çalışması gerekir . İnsan sosyal bir varlıktır ve her işi başaramaz . Bundan dolayı başka insanların yardımına ihtiyaç duyarlar .  Her insan farklı iş kolunda çalışır ve birbirlerinin işini halleder . Yani senin ihtiyaç duyduğun  şeyi başka biri yapar , başka birinin ihtiyaç duyduğu bir şeyi ise daha başka insanlar yapar.

Toplumda insanlar birbirlerinin yardımı ile  yaşamlarını sürdürürler . Örneğin: Senin çocuğunu bir öğretmen eğitir ve onu eğitimli bir insan  yapar , sen de  çiftçi olduğun işin sebze ve meyve yetiştirirsin ve onları satarsın , o öğretmen de  satın alır , senin ihtiyacın olan diğer yiyecekleri ve giyecekleri de başka insanlar yapar ve sen de onlardan faydalanırsın . Kısacası herkesin bir görevi vardır ve herkes birbirinden yardım almaya mecburdur . Çünkü insan her alanda uzman olamaz ve her şeyi üretemez . Bundan dolayı insanlar birbirine muhtaçtır . Birinin görevi diğerinin işini halleder, başka birinin işini başka kişiler halleder . Yani karşılıklı  iş bölümü yapılır ve sorunlar çözülür .


Bundan dolayı herkes toplum içinde kendilerine düşen görevi en iyi şekilde yapmaya çalışmalı ve topluma faydalı bir insan olarak işe yarar duruma gelmelidir . Çünkü insan insana gereklidir . Yoksa hayatın hiç bir anlamı olmaz ve hayattan hiç bir tat alınmaz .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme