Bayrağımıza Neden Saygı Duymalıyız Konulu Kompozisyon

Bayrağımıza Neden Saygı  Duymalıyız Konulu Kompozisyon

Bayrak bir ülkenin bağımsızlığının sembolüdür . Her ülkenin bayrağı kendine özeldir ve kendi için çok değerlidir .  Türk bayrağı da bizim ülkemiz için ve halkımız için çok kıymetlidir . Türk bayrağımız rengini şehitlerimizin kanından almıştır . Ay ve yıldızı ise  o anda yerdeki kana yansıyan gökyüzündeki ay ve yıldızdan  ilham alınarak bayrağımıza şeklini verilmiştir . Bu yüzden  milletimiz için en şerefli ve en kutsal değerdir . Onu asla yere  eğdirmemeliyiz , her zaman özgürce dalgalanmalıdır .

Bayrak  özgür bir şekilde  dalgalandığı sürece o ülke bağımsızdır . Bayrağımız milletimiz için çok kutsaldır .  Milletimiz başka ülkelerin manda ve himayesine girmemek için , bu uğurda nice şehitler feda etmiş ve nice gaziler olmuştur . Ülkemiz bu günlere kolay bir şekilde gelmemiştir . Bağımsızlık için kadın , erkek , yaşlı , çocuk demeden  her kesimden olan insanlarımız cephede savaşa katılmışlardır . Bundan dolayı bayrağımızı sevgi ve saygı ile göklere yükseltmeliyiz .  Mithat Cemal Kuntay'ın bayrak ile ilgili sözü vardır : '' Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır , Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır '' diyerek vatanın ve bayrağın ne kadar kutsal bir değer olduğunu vurgulamıştır .

Bu yüzden bayrağımıza sımsıkı sarılıp onun kıymetini bilmeliyiz .  Milli birlik ve beraberliğimizin daim olabilmesi için hep beraber , farklılıklarımızı hoş görerek vatanımızın bölünmesine izin vermeyelim  ve bayrağımızı hep özgürce dalgalandıralım . Bayrak bir ülkenin namusu ve şerefidir . Allah ülkemizi bölmek isteyenlere fırsat vermesin .


1 yorum:

  1. Ödevime çok yardımcı oldu çok teşekkürler ederim 🙏

    YanıtlaSil

Deneme