Ateş Olmayan Yerden Duman Çıkmaz Atasözü İle İlgili Kompozisyon

Ateş Olmayan Yerden Duman Çıkmaz Konulu Kompozisyon

Gerçek anlamına baktığımız da hakikaten de bir evin bacasından duman çıktığını görünce o evde bir ocağın ya da bir sobanın yandığını  düşünürüz .  Çünkü belirtisi dumanın dışarı çıkmasıdır . Toplumda da bazı olaylar yaşanabilir . Bu iyi ya da kötü olabilir .

Örneğin;  milli piyango çıkan fakir bir kimsenin hal ve hareketleri dikkatinizi çekebilir,  o kişi bir anda yeni bir araba alır , ya da daha farklı şeyler alabilir . Ama bana piyango çıktı demez . Belirtileri vardır  muhakkak.  Ya da  bir oğlan bir kızı hakkında bazı söylentiler çıkabilir . Kesin doğruluğu olmasa da onları bir yerde beraber görenler olmuştur ki ya da kulağa söylentiler gelmiştir ki insanlar konusunu eder . Yani durduk yere kimse hakkında bir şey konuşulmaz . Ama bu kesin böyledir dersek büyük yanlış yaparız . Çünkü insanın gözü ile görmediği duyduğu her şeye inanması ve onunla ilgili laf çıkarması hem dinen hem ahlaki olarak kötü bir davranıştır .


Ateş olmayan yerden duman çıkmaz sözünde de denildiği gibi  bir olayla ilgili kimse kafasından bir senaryo üretmez , mutlaka kanıtlar vardır ki  insanlar da konuşur . Bunun için toplum içindeki hal ve hareketlere dikkat edilmeli, çünkü iftiraya da uğrayabilirsiniz.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme