Atatürk'ün Spora Ve Sporcuya Verdiği Önem İle İlgili Kompozisyon

Atatürk'ün Spora Ve Sporcuya Verdiği Önem İle İlgili Kompozisyon

Gazi Mustafa Kemal Atatürk  insan için iyi olan her şeye önem vermiştir. Bunlardan en önemlisi de insanın spor yapmasıdır. Spor yapan insanın sağlam kafaya ve sağlam vücuda sahip olacağını şu şekilde belirtmiştir: '' Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur'' demiştir.

Her insanın mutlaka spor ile ilgilenmesini söylemiştir. Çünkü spor yapan insanlar daha genç olurlar ve daha zinde görünürler. Birey sağlıklı bir hayat devam ettirebilmek için mutlaka spor dallarından biri ilgilenmeli ve bunu disiplinli bir şekilde devam ettirebilmesini bilmelidir. Mustafa Kemal  Sağlam kafa sağlam vücutta sözü ile başka ülkelere de örnek olmuş ve başka ülkelerde bu sözü amaç edinmişlerdir. İnsan hasta olmamak için, yataklara düşmemek için az da olsa düzenli bir şekilde spora devam etmelidir. Atatürk sporcunun zeki, çevik ve  ahlaklısını severdi ve bunu da sözleri ile ifade etmiştir. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal kendisi de iyi bir sporcuydu ve çeşitli spor dalları ile ilgilenerek halkına örnek olmuş bir liderdir.


Atatürk'ün sporla ilgili söylediği sözleri hayatımıza geçirmeli ve bunları düzenli bir şekilde uygulamalıyız. Çünkü insan sağlığı her şeyin üstündedir  ve önemlidir. Sağlığın kıymetini hastayken değil sağlıklı iken bilmeliyiz ve  sporu yaşam biçimi haline getirmeliyiz, tıpkı yemek yeme, su içme, barınma gibi. Sporu hayatınızdan eksik etmeyin, mutlu kalın, stressiz  kalın.

5 yorum:

Deneme