Atatürk'ün Eğitimle İlgili Bir Anısını Kendi Cümlelerinizle Yazınız

Atatürk'ün eğitime verdiği önem ile ilgili bir anıyı kendi cümlelerinizle yazın

Atatürk ve Eğitim

Atatürk dünyaya gelip geçmiş liderler arasında eğitim ve öğretime en fazla önem veren liderlerin başında gelmektedir . Onun eğitim ve öğretime verdiği önemi özetleyen anılardan birisi şöyledir :

- Tarih 9 Eylül 1922 ... Kurtuluş Savaşı sona ermiş ve yeni Türk devletinin temelleri atılmıştır .  Atatürk böyle bir atmosferde İzmir'de bulunduğu bir sırada yanına birisi yaklaşır ve " Paşam çok yoruldunuz , artık çiftliğinize çekilir ve dinlenirsiniz her halde " diyor . Atatürk'ün bu söze karşılığı ise aynen şöyle oluyor :
" Hayır , asıl savaşımız şimdi başlıyor , bu savaş cahilliğe karşı olacaktır . "
Evet Atatürk eğitim ve öğretim için yapılan mücadelenin topla , tüfekle yapılan savaşlardan çok daha değerli olduğunu düşünmektedir . Bu sebeple o her zaman öğretmenlere büyük bir saygı beslemiştir . Atatürk'ün öğretmenlere gösterdiği saygı ile ilgili bir anı şöyle :

- Atatürk'ün yolu bir gün köy okullarından birine düşer . Tek sınıflı tek öğretmenli bir okulda o esnada öğretmen ders vermektedir . Atatürk sınıfa girince öğretmen bir anda kürsüyü terk eder . Atatürk'ün öğretmenin bu hareketi karşısındaki yanıtı şu şekildedir :

- Hayır , yerinizde kalınız ve devam ediniz . Müsaadeniz olursa biz de sizden faydalanmak isteriz .

Atatürk öğretmenlere o kadar değer vermiştir ki " Sınıfa girdiğinde cumhurreis dahil herkes öğretmenden sonra gelir " demiştir .



0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme