"Atatürk'ü Nasıl Anlatabilirim ?" Konulu Kısa Kompozisyon

Atatürk'ü  Nasıl Anlatabilirim ile Alakalı Kısa Kompozisyon

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk  1881 yılında Selanik'te dünyaya gelmiş, 1o Kasım 1938 yılında ise hayata gözlerini yummuş eşsiz bir liderdir .

19 Mayıs 1919'da Samsun'dan yola çıkarak Kurtuluş Savaşı'nı başlatan ve bunu zafer ile sonuçlandıran iyi bir askerdir . Atatürk kendini vatanına ve milletine adamış , milli birliğin ve beraberliğin bozulmaması için milletini bir arada tutan ve onlarla beraber bağımsızlığını kaybetmeyen ve zafere koşan bir komutandır . O sadece bir asker değil , aynı zamanda öğretmen , aynı zamanda bilim adamı ve fikir adamı , aynı zamanda bir asker ve komutan … gibi çok yönlü bir insandır . Atatürk dünyaya yüz yılda bir gelen liderdir . O  çok zeki ve aklını kullanabilen liderdir . 


Her zaman vatanını sevmiş  , zor zamanlarda imkanı varken başka ülkelere sığınmamış , milleti ile iç içe olan ve onların her zor durumunda yanında alan bir öğretmendir aynı zamanda . O hep  akla ve  mantığa önem vermiş , ülkesini geliştirmek için ilim ve fen yolunda ilerlemiştir . Hayatın son anına kadar çalışmaktan ve alın teri dökmekten vazgeçmemiş , disiplinli ve özverili bir komutandır . Çocukla çocuk , büyükle büyük olmuş halkının cumhurbaşkanı olmuştur . Kendisine ait mal mülkü vatanına tahsil etmiş ve paraya değil insanlığa ve erdemli insan olmaya özen göstermiş. Aynı zamanda fikir adamı olan Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal planlı ve programlı çalışarak fikirlerini hayata geçirmiş ve bunların uygulanması için öncülük etmiş yüce bir insandır.  Ülkesini çağdaş uygarlıklar düzeyine çıkarmak için hayatını, gençliğini, yaşlılığını vatanı ve milletine feda etmiş tek lider Mustafa Kemal'i saygı ve minnetle anıyoruz. Rahat uyu Paşam, Nur içinde yat, değerlerini bizler yaşatmaya devam edeceğiz son nefesimize kadar.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme