Aşk Nedir ? Konulu Deneme

AŞK NEDİR KONULU YAZI

Aşk  iki türlüdür . Bir dünyevi aşk vardır , bir de uhrevi aşk vardır . Dünyevi  aşk iki kişinin birbirini beğenerek , birbirini sevmesi ve gözlerinin hiç bir şeyi görmemesidir . İnsan aşık olunca çok mantıklı düşünemez ve duyguları ile hareket eder çünkü aşıktır . Uhrevi aşk ise daha kapsamlı daha ilahi olan aşktır . Allah aşkıdır kısaca .  Yani dini boyutludur .

Aşk denilince sadece sevgili anlamında düşünülmemelidir . Aşk  değer vermedir , sahip olmadır , kıymet bilmedir . Sevgilerin en kutsalı aşktır diyebiliriz . Örneğin insan çocuğunu o kadar çok sever  ki onu aşık duygusu ile sever , hayvanları deli gibi sever  ve onlara aşkla bağlanır . Doğadaki bir çiçeği aşkla sever ve koklar ..vs.  Tasavvuf aşkında ise insan daha farklı düşünür . Allah aşkı , peygamber aşkı , ona ulaşma aşkı  aşkların en güzelidir . Gerçek aşk Allah aşkıdır .  İnsan gerçek aşka tutulunca dünyevi şeyleri çok düşünmez .  Allah'ın istediği gibi yaşamaya özen gösterir, mütevazi bir hayat sürmeye başlar, dünya hırsından, malından zenginliğinden uzak durmaya çalışır. İnsanlara iyilik etmek ve iyi bir insan olmak için çalışır. Bu gerçek aşktır çünkü.


Aşk dünyadaki duyguların en güzelidir.  Bir insanı sevmek, ona tutku ile bağlanmak ve onu hiç bırakmamak da güzel bir şeydir. Çünkü  sevdiğin kişiyi ömürlük olarak düşünürsün. Öyle aşıklar olmuştur ki önce sevdiği kız için bir çok şeyler yapmıştır, daha sonra ise Allah aşkını bulunca daha farklı bir ruha sahip olmuştur ve dünyaya daha farklı bir pencereden bakmıştır. Gerçek aşkı bulmanız ve  onun için emek etmeniz gerekir. 

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme