Amerika Birleşik Devletlerinin Yeni Başkanı Donald Trump Kimdir Konulu Yazı

Amerika Birleşik Devletlerinin Yeni Başkanı Donald Trump Kimdir Konulu Yazı

Amerika Birleşik Devletleri'nin önceki başkanı Barack Hüseyin Obamaydı . Yeni yapılan seçimlerde  demokratların adayı Hillary Clinton ve  cumhuriyetçilerin adayı ise Donald Trump  kıyasıya yarış ediyorlardı ve anketlerde  Clinton'un kazanağı bilgiler yer alıyordu . Ama anketlerin çoğu yanlış çıktı .

Seçim sonuçlarında zafer elde eden Donald Trupmp olmuştur . Emlak zengini olarak bilinmektedir , Çeşitli  yatırımlar yapmıştır , emlak zenginidir . Donal Trump Amerika Birleşik Devletlerinin 45. başkanı olarak göreve başlayacaktır . Yeni yıla kadar yine Obama görevde kalacak ,  yeni yılda ise Donal Trump  fiili olarak görevine başlayacaktır . 14 Haziran 1946 yılında Amerika Birleşik Devletlerinin New York şehrinde doğmuştur . Küçük yaşlardayken fazla çalışkan değildi . Yaşı daha da ilerledikçe askeri akademiye geçiş yapmış daha sonra ise işletme eğitimi üzerine eğitim almıştır . Donal Trump'un ailesi emlakçılık işi ile uğraşmaktaydı . Trump da emlakçılık ile uğraşmaya başlamıştır . Dedesi ve babası da ABD'nin tanınmış emlakçılarıdır . Trump da emlak zengini olmuştur . Üç evlilik yapmış ve bu evliliklerden beş çocuğu olmuştur . Daha sonra siyasete atılmış ve siyasetle ilgilenmeye başlamıştır .


Cumhuriyetçi partiden 2016 yılında adaylığını koymuş ve birçok vaatlerde bulunmuştur. Donal Trump Hillary Clinton'dan 200 bin daha az oy  almıştır ama 270 seçici kurul üye sayısını geçerek başkanlık koltuğunu kapmıştır. Amerika Birleşik Devletlerinin yeni başkanı Donald Trump 20 Ocak 2017 yılında görevine başlayacaktır. Donal Trump Türkiye ile ,ilişkilerinin de  uzlaşmacı şekilde olacağını belirtmiştir. Kimse Donald Trumpun kazanacığına inanmıyordu ama seçim sonuçları ABD'de  büyük yankı  ve şaşkınlık uyandırmıştır .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme