Akıl ve Mantığın Çözemeyeceği Mesele Yoktur Konulu Kompozisyon

Akıl ve Mantığın Çözemeyeceği  Mesele  Yoktur Konulu  Kompozisyon

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk akılcılığa ve bilimselliğe çok önem vermiş ve ilim  ve fen nerede ise oradan almak ve  bütün fertlerine kafasına koymak gerektiğini söylemiştir.  İnsan akıl ve mantık yolu ile hareket ettiğinde  sorunlar daha çabuk çözülür .  Bilimi ön planda tutan toplumlar hızla gelişir ve ilerler .

Bir toplum dogmatik bilgilerle yaşamaya alışır ve bilim ve fenni takip etmezse geri kalmaya mahkum kalır .  Atatürk'e göre çağdaş uygarlıklar seviyesine ulaşmak için akıl ve bilimin yolundan ilerlemeliyiz .  Bilimsel araştırmalar yapmalı ve kahvehanelerde değil bilim odalarında zamanımızı geçirmeliyiz .  Deney ve gözlem yaparak  araştırdığımız konu ile ilgili hipotezler ileri sürerek ve bunları çözüme kavuşturarak bilimsel çalışmalar yapmaya devam etmeliyiz . '' Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Hayatta en hakiki mürşit ilimdir '' diyerek akılcılık ve bilimselliği savunmuştur .   O da ülkesini geliştirmek için birçok yenilikler yapmıştır , halkının bu yenilikleri benimsemesini sağlamıştır .


Akıl ve mantık yoluyla hareket eden bir toplum siyasi , sosyal , ekonomik ,  kültürel..vb alanda hızla gelişir ve ülkesini  zengin bir ülke haline getirir .  Bizlere düşen de vatanımızı ve milletimizi koruyarak ve ona sahip çıkarak daha çok bilimsel çalışmalar ve deneyler yapmalıyız . Aklımızı kullanmayı bilmeliyiz .  Aklımızı başkalarına kiralamamasını bilmeliyiz .  Akılcılık ve bilimselliğin olduğu ülkeler hızla değişir ve gelişir ve dünyaya örnek bir ülke olur .

1 yorum:

Deneme