Adam Adama Yük Değil , Can Gövdeye Mülk Değil Atasözü İle İlgili Kompozisyon

Adam Adama Yük  Değil , Can Gövdeye Mülk Değil Atasözü İle İlgili  Kompozisyon

İnsanlar ölümsüz değildir . Herkes bir gün ölümü tadacaktır . Bundan dolayı  size gelen insanları hor görmeyin ve onlara büyük bir yükmüş gibi davranmamalıdır . Çünkü can bedenden ayrılacaktır bir gün .  İnsanın canı da kendine ait değil , o da emanettir .  Bedenimiz bile bize emanetken insanları yük olarak görmemeliyiz .

İnsan sosyal bir varlıktır . Başka insanların yardımına ihtiyaç duyar ve onlarla iletişim kurmak ister . İnsanlar birbirini ağırlık olarak görmemeli , zor günlerinde birbirlerine  yardım etmeli ve  zor durumda olanları evlerinde misafir etmelidirler . Çünkü dünya gelip geçicidir , kimse sonsuz değildir .  Bundan dolayı insanlara kucak açmalı ve onları kabul etmeliyiz . Örneğin ; anne ve babalar yaşlandığı zaman kimi gelinler  onları yük gibi görürler ve bakmak istemezler . Bakım yapılmayan yaşlı kimse sonunda ölür . Gelin pişman olsa bile bir işe yaramaz . Bundan dolayı insanların kıymeti hayattayken bilinmeli ve onlara en iyi şekilde sahip çıkılmalıdır , büyüklerimiz asla yük olarak görülmemelidir .


Hayat gelip geçicidir . Konan göçer bir gün bu dünyadan . Bundan dolayı  yolda kalmışlara , yetim ve öksüzlere , yaşlılara vb.  en iyi şekilde bakılmalı ve onlar asla yük olarak görülmemelidir . İleride pişman olmamak için her zaman iyi insan olmaya gayret gösterilmelidir. İnsanlara yardımı gönüllü olarak yapmalıyız ve kalıcı olmadığımızı bilmeliyiz .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme