Acele İle Menzil Alınmaz Konulu Kompozisyon

Acele İle Menzil Alınmaz Konulu Kompozisyon

Birey işlerini yaparken acele etmemelidir . Çünkü acele işe şeytan karışır .  Yani iş başarılı olmaz ve hiçbir verim alınmaz . Bundan dolayı bir şeye karar verirken ve onu uygulamaya koyarken acele edilmemeli , işi sabırla sonlandırmayı beklemeliyiz .

Hayatta işlerinin hemen olmasını isteyen  acele davranan insanlar vardır . Bu kimseler her işin hemen olmasını isterler . Ama sabretmeden , biraz zaman geçmeden bir iş olumlu sonuçlanmaz . Başarmak için beklemek ve çalışmak gerekir . Örneğin ; Üniversite sınavına hazırlanmak uzun bir süreç ve sabır gerektirir .  Birkaç gün ders çalışırsınız ve denemelerden hemen iyi sonuç almak istersiniz ve acele edersiniz . Bu şekilde yaptığınız takdirde deneme sonuçlarınız iyi olmayacaktır . Çünkü acele  ederek konuları anlamadan yüzeysel çalışmışsınızdır ve birçok soruyu birbirine karıştırdığınız için başarılı olmamışsınızdır . Çünkü aceleci davrandığınız için soruları da birbirine karıştırmış ve anlamamış olursunuz .


Bundan dolayı hayatta işimiz ne olursa olsun acele kararlar vermemeli ve sabır ile işimizin sonlanmasını beklemeliyiz . Acele kararlar ve acele yapılan işler kişiyi ecele götürebilir . Bunun için aceleci davranmaktan kaçınmalıyız .

2 yorum:

Deneme