Yardımseverlik İle İlgili Kompozisyon Örneği

Yardımseverlik İle İlgili Kompozisyon

Yardımseverlik  zor durumda olan insanlara maddi ve manevi yönden destek olmaktır . Bizler Türk Milleti olarak yardımsever bir millet olarak biliniriz . Yardımsever insan olmak erdemlilik gerektiren bir özelliktir. Herkes yardımsever olamaz .  

 Yardımsever insanlar her zaman sevgi saygı ile anılır . Yardımseverlik sadece zengin olan insanlara ait bir özellik değildir. Ayrıca her zenginde yardımseverdir diye bir nitelendirme yapamayız . İnsan fakir olabilir ama elindeki az bir yiyeceği diğer fakir komşusu ile paylaşabilir . Yani bu merhamet duygusu ile alakalıdır. Kişinin içindeki sevgi ve merhamet duygusu yardımseverliği ortaya çıkarır.  Çünkü insan empati duygusunu  kazanırsa yardımsever biri olur. Yardım ettiğimiz insanlara yardımı onları rencide etmeden  sağlamalıyız . Yardımsever insanın gönlü boldur . Üç beş kuruşun hesabını yapmayan bir insandır .


Hayatta her zaman yardımsever biri olmalıyız ve çevremizdeki insanlara da örnek olarak onları da yardımsever olmaya teşvik etmeliyiz . Çünkü yardımseverlik asilliktir. Asil insanında gönlü boldur, eli sıkı değildir. Yardımseverliği evrensel olarak hayata geçirmeliyiz . Hayatta yardımsever olmanız  dileğiyle .

8 yorum:

  1. bu metini okuyıp yorum yapamyan bu metinden bir şey anlamamış demektir eline sağlık

    YanıtlaSil
  2. çok teşekkürler çok güzel bir kompozisyon oldu sağolun bu sözler kimin aklına geldiyse tebrikler

    YanıtlaSil
  3. Vay vay çok güzel artı aldım son paragraf güzel olmuş

    YanıtlaSil
  4. mükemmel olmuş

    YanıtlaSil
  5. Bence harika bir kompozisyon olmuş eline sağlık tebrikler aklın iyi çalışıyor ve zeki kafasının çalışkanın teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  6. bence cok guzel olmus. cunku benım edebıyatta 70 puanlık yazılı 30 puanlık da kompozısyon yazın dedi. kolaylık sagladı acıkcası.

    YanıtlaSil

Deneme