Vefa Konulu Kompozisyon Örneği

 Vefa Konulu Kompozisyon

Vefa  kelime anlamı olarak sözünü tutmak borcunu ödemek anlamına gelir. Verilen sözü yerine getirebilme becerisidir vefa. Vefalı insan olmak erdemli olmaktır. Yapılan iyiliklere  verilen sözlere sadık kalmaktır.

 Vefa size yapılan şeylerin değerini bilmektir ve onu devam ettirmektir. Örneğin Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk milleti için kurtuluş savaşının öncüsü olmuş ve ülkemizi yabacı işgalinden kurtarmıştır. Bize cumhuriyeti hediye etmiştir. Cumhuriyetin değerlerini korumak ve ona sahip çıkmak büyük bir vefa örneğidir. Atatürk ilke ve inkılaplarını hayatımızda yaşatmak da bir vefa borcudur. Ahde vefa  göstermeliyiz.  Vefalı insan  olabilmek  güzel bir özelliktir. Zor zamanlarında yakınlarımızın yanında olmak, onların dertlerini, sevinçlerini paylaşmak da güzel bir vefa örneğidir.


 Buradan da anlaşılacağı gibi hayatımızda hep vefalı insan olarak kalmalıyız, bize yapılan iyilikleri unutmamalıyız ve bizde sağlam karakterli iyi bir insan olmalıyız. Vefa arkada bıraktığını, giderken yaktığını yabana atmamaktır. Vefa dostluğun asaletine, bir dua sonrası verilen sözlere, hayallere ihanet etmemektir. Vefalı insan  olarak kalmanız dileğiyle...

2 yorum:

Deneme