Telefonun Faydaları Ve Zararları

Telefonun  Faydaları Ve Zararları 

- Günümüzde teknolojinin hızla ilerlemesi ile son model teknolojik araçlar yapılmıştır. Bunların da en önemlisi  telefondur. Yararları:

- Telefon insanlar arasındaki iletişimi sağlayan , yeri geldiğinde telefonun internetinden bize faydalı olan bilgileri öğrendiğimiz sosyal medya araçlarından biridir.

- Acil ve olağanüstü durumlarda insanın yardımına koşarız . Örneğin hasta oldunuz  ve araba tutacak paranız yok . Hemen telefonla hastanenin acil numarasını arar ve ambulansın gelmesini sağlarsınız. Ya da bir yere geziye gittiğinizde telefonla resim ve videolar çekersiniz. Yani Kamera gibi kullanırsınız.

- Telefonun zararları baktığımızda ise Telefonda çok fazla konuşulması kulak zarına zarar verir.

- Elektronik bir alet olduğu için fazla kullanımı radyasyon almanıza neden olur. Bu da sağlığınızı ciddi şekilde etkileyebilir.

-  Amacınız dışında kullanıldığında size zarar verir.

- Küçük çocukların eline verilen telefon o çocukların çevresi ile ilgilenmesini engeller ve çocukların göz sağlığı için de çok tehlikeli bir hal alır.


- Fazla telefona bakıldığında sadece çocukların değil hepimizin göz retinaları zarara uğrayabilir.
Kısaca teknolojinin faydaları şunlardır: Bilgiye ulaşım daha kolay ve daha ucuz hale gelmiştir, yeni iş kolları ortaya çıkmıştır, eğitim ve öğretimde daha verimli çalışmalar sağlanmış,  dünyadaki gelişmelerden çabucak haber alınmaya başlamıştır, sağlık alanında yeni gelişmeler olmuştur,  haberleşme ve iletişim imkanları artmıştır, ulaşım imkanları artmıştır.

- Teknolojinin zararları kısaca şunlardır:
Küresel ısınmayı artırmıştır, iş kayıpları olmuştur, kültürel değerleri yaşamada sıkıntılar başlamıştır, çevre kirliliği artmıştır,  teknoloji bağımlılığı artmıştır,  insanlar hareketsiz kalarak sağlık sorunlarında sıkıntılar yaşamaya başlamıştır,  tembellik artmıştır,  yayılan radyasyon çevreye ve canlılara zarar vermeye başlamıştır, aşırı teknoloji bağımlılığı aile arasında kopmalara neden olmuş ve asosyallik azalmış, aile içinde ilgi ve sevgi azalmaya başlamıştır.

1 yorum:

Deneme