Sakla Samanı Gelir Zamanı Atasözü İle İlgili Kompozisyon Örneği

Sakla Samanı Gelir Zamanı Atasözü İle İlgili Kompozisyon 

Sakla zamanı gelir zamanı atasözü  elimizdekilerin kıymetini çok iyi bilmemiz gerektiğini anlatmaktadır . İşe yaramıyor diye elimizdekilerin değerini bilmezsek gün gelir  o yaramıyor dediğimiz şeye muhtaç oluruz .Eğer bütün birikimimizi bir anda har vurup harman savurursak  kötü durumlara düşebiliriz. Elimizdekilerin kıymetini bilirsek  zor zamanlarımızda  kullanırız.

İnsanlar zamanın kıymetini,  malının kıymetini bilmelidir. Derslerimize iyi bir şekilde çalışırsak zamanı gelince de iyi bir mesleğe sahip olabiliriz. Hayatta her şeyin kıymetini bilmeliyiz. Örneğin  elimizde belli miktarda paramız olsun. Bu paranın hepsini harcayalım. İlerde maddi sorunlar yaşadığımızda parayı harcadığımıza pişman oluruz. Onun için elimizdeki  sermayemizin hepsini bir günde tüketmemeliyiz. Hatta daha kötüsü  paramızın hepsini harcadığımızda en yakınımızdakiler bile yardım etmeyebiliyor. Bunun için birikim yapmamız gerekir. Hiç bir şeyi önemsememezlik yapmamalıyız. Gün geldiğinde ona da muhtaç olacağımızı unutmamalıyız.

İşte buradan da çıkarılacak  sonuç şudur:  Her şeyin kıymetini bilmeliyiz ve yeri ve zamanı geldiğinde  kullanmalıyız. Zor duruma düşmemek için  zamanımızı  da boşa harcamamalıyız ki  karşılığını iyi bir şekilde alalım.

18 yorum:

Deneme