Kütüphane İle İlgili Kompozisyon

Kütüphane İle İlgili Kompozisyon

Kütüphane belirli bir sisteme göre düzenlenmiş, ansiklopedi, dergi, kitap gibi materyallerin yer aldığı okuyucuların ve araştırmacıların istifadesine sunulan yerdir. Kütüphaneler ihtiyaç duyduğumuz bilgilerin saklandığı gizli hazinedir. İnsanlar kütüphane sayesinde araştırdıkları bilgilere ulaşabilir. Kütüphaneler insan ruhunu dinlendiren , bizleri bilgi ile çepeçevre saran yerlerdir .

Teknolojinin hızla gelişmesi ile  internetten bilgi araştırılması ne kadar yaygınlaşsa da kütüphanenin yerini asla tutmaz . İnternette araştırdığın bilgiler her zaman net doğrular vermeyebilir. Ama kütüphaneye giderek,  kitaplara dokunarak, onların kokusunu içine  çekerek bilgileri araştırman seni daha fazla tatmin eder. Çünkü bu araştırma daha fazla emektir. Kütüphaneler insanlığın eğitim ve öğretim hizmetlerine katkıda bulunan bilgi saraylarıdır. Çünkü orada her bilgiye ulaşabiliriz . Kitaplar insanın en iyi dostudur. Onlardan sana zarar gelmez.

Kütüphane sayesinde kişinin araştırma becerisi artar. Okuduğu kitaplar sayesinde  eleştirel düşünme ve yorumlama kabiliyeti artar. Kütüphaneler insanlığın gizli hazinesidir. Orada her türlü bilgi barınmaktadır. Bunun için kütüphanelerimizin değerini bilmeliyiz,  Atatürk’ün de dediği gibi kahvehanelerde değil kütüphanelerde  sabahlamalıyız.

7 yorum:

Deneme