Kitap Okumanın Önemi İle İlgili Kompozisyon

Kitap Okumanın Önemi İle İlgili Kompozisyon 

Kitap nedir diye baktığımızda şunu söyleyebiliriz: Basım evinde basılıp kapak geçirilmiş kağıt yapraklardan oluşan ve okumakta faydalanılan nesnedir diyebiliriz. Kitabın önemi tahmin edemeyeceğimiz kadar çok büyüktür. Çünkü kitap okumak insanın ufkunu genişletir, bireyi karanlıktan aydınlığa çıkarır. İnsanı bilgilendirir. Kitap okumak sayesinde farklı ülkelerin özelliklerini, kültürlerini vs .  öğreniriz.

Kitap okumak yorum gücü kabiliyetinizi artırır. Her şeyden önce olaylara eleştirel bir şekilde bakmayı öğrenirsiniz. Farklı bilgiler öğrenmek farklı zenginlikleri beraberinde getirir. Dogmatik bilgilere, kulaktan duyma sözlere takılıp kalmazsınız,Doğruyu da yanlışı da kendiniz araştırarak, okuyarak bulabilirsiniz. Kitaplar hayat tecrübelerinin ve duyguların anlatıldığı eserlerdir. Kitap sayesinde hiç bilmediğiniz ülkelere gider, o ülkelerde vakit geçirir ve o ülke ile ilgili  farklı bilgiler edinebiliriz. Kitap okumanın bireye en büyük faydası bireyin bilgi sahibi olmasını sağlamaktır.Örneğin okuma yazmayı hiç bilmeyen biri çarşıya çıktığında bir  x marketine gidiyor olsun . Yolda da marketin ismi yazsın. Nasıl gidecek tabi ki yolda birilerine soracak bulacaktır lakin kendi okuma yazmayı biliyor olsaydı kimseye sormasına ihtiyaç kalmayacaktı ve kendi x marketini bulmuş olacaktı.


Sözlerimden de anlaşılacağı üzere  kitap okumak  hızlı okuma ve hızlı anlam yeteneğinizi de geliştirir. Kapasitenizi artırır. Kitap okuma sayesinde öğrenci diğer derslerinde de başarılı olacaktır. Kitap sayesinde bireyin olayları inceleme gücü de gelişecektir.Kişi kendini daha iyi ifade edebilecek, sorunları tartışabilecek ve karşıdaki insanları analiz edebilecektir. Kitap okuma sayesinde bireyin bilgi dağarcığı zenginleşecek ''Hiç Bilenle Bilmeyen Bir Olur mu''? , elbette ki  olmayacaktır.

3 yorum:

  1. çok güzel olmuş ellerinize sağlık tşk ederim .

    YanıtlaSil
  2. cok iyi teşekür ederim

    YanıtlaSil
  3. idare eder 100de 80 veririm tşk ederim

    YanıtlaSil

Deneme