İnsan Yapacaklarını Kendisi İçin Yapmalıdır, Çünkü En Büyük Yatırım Kişinin Kendine Yaptığı Yatırımdır Sözü İle İlgili Kompozisyon

İnsan Yapacaklarını Kendisi İçin Yapmalıdır, Çünkü En  Büyük Yatırım  Kişinin Kendine Yaptığı Yatırımdır Sözü İle İlgili  Kompozisyon

İnsan dünyaya geldiği andan itibaren bir şeylerle uğraşmak zorundadır . Bunun içinde kendisi için emek ve uğraş alanı içinde olması gerekir . Kişi çalışırsa en büyük faydasını kendisine sağlar . Çünkü geleceğine yatırım yapmış olur .

Başka insanların zoruyla çalışmak insana başarı getirmez . Mutlu bir hayat yaşamamız için iyi bir disiplin ve irade gereklidir . Kendi irademiz ile çalışmalıyız . Kişinin kendi emeğinin verdiği karşılığı başka hiçbir şey veremez . Kişi yapacaklarını kendisi için yaparsa bundan sadece kendisi değil çevresi da fayda görür . Geleceğimize yapılan en büyük yatırım arı gibi durmadan çalışarak ilerlemektir . Kendini gerçekleştirmiş bir insanın başkalarının lafı ya da zorlaması ile değil kendi motivasyonu ile severek çalışmalıdır .

Buradan da çıkarılacak sonuç şudur : Alan el olmaktansa veren el olmak için geleceğimize durmadan yatırım yapmalıyız ve yaşam kalitemizi yükseltmeliyiz. Çünkü en büyük yatırım kişinin kendisine yaptığı  yatırımdır. 

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme