"Dünya Benim Rızkımdır/Halkı Benim Halkımdır" Kompozisyon

"Dünya Benim Rızkımdır/Halkı Benim Halkımdır" Sözü İle İlgili  Kompozisyon

“ Dünya benim rızkımdır , halkı benim halkımdır “  sözü Yunus Emre’ye aittir ve insanlara olan koşulsuz bir sevginin ifadesidir . İnsanlar bir yaratıcı tarafından dünyaya gönderilmiştir ve hepsi de Allah’ın sanatını yansıtır .

Tüm insanlar Allah tarafından yaratıldığına göre insanlar arasında renkleri , inançları , dilleri vb. Daha birçok farklılığa dayanarak ayrım yapmamak gerekir . Dünya herkes için vardır . Hepimiz burada rızkımızın peşinde koşmaktayız . Ve emin olalım ki herkes birbirini sevdiği, birbirinin haklarına saygı gösterdiği taktirde dünya hepimize yetecek kadar geniş .

İnsan sevgisi Yunus Emre , Mevlana gibi büyük şahsiyetlerinki gibi olmalıdır . Yani menfaat beklemeden , çıkar çatışması başlayana kadar değil sırf “insan” olduğu için sevmeliyiz insanları . Belki dillerimiz farklı ama hepimizin gözlerindeki sıcak bir bakış ortak duyguları anlatır .


İnsanlar arasında benim ırkımdan ya da değil , benim rengimden ya da değil , benim dinimden ya da değil gibi bir ayrım yapmamak gerekir . Neticede hepimiz bu dünyada bir misafir hükmündeyiz ve vakit dolunca göçüp gideceğiz . Yine Yunus Emre’nin dediği gibi “ sevelim , sevilelim dünya kimseye kalmaz .” 

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme