Daha İyi Olmaya Çalışmayan İyi Olarak Da Kalamaz Kompozisyon

 Daha İyi Olmaya Çalışmayan İyi Olarak Da Kalamaz Kompozisyon

İnsanlar doğar, büyür , yaşar ve daha sonra hayata veda ederler. Fakat dünyaya geldiğimizde ilk olarak  eğitimimizi ve iyi insan olmayı ailemizde öğreniriz. Ama sadece iyi olmakla kalmayıp daha da iyi olmak  için çalışmalıyız. Daha iyi olmanın koşulu ise vatanı ve millete güzel ahlaklı bir insan olmak ve durmadan arı gibi çalışmak gerekir.

 Hayatımızda  her zaman bir adım daha önde olmalıyız. Örneğin ben  doktor oldum iyi bir maaşımda var bu yeter dememeliyiz. İnsanlara faydalı olmak için uzman olduğumuz alanda daha çok kendimizi geliştirmeli ve insanlığa faydalı uğraşlar içinde olmalıyız. Hep daha çok çalışmalıyız. Bilgi birikimimizi tavuğun yumurta biriktirdiği gibi her geçen gün artırmalıyız. Sürekli yerinde sayan insan iyi olmaz daha da geriye gider , kendisine ve çevresine bir faydası olmaz.Bunun içinde yerimizde saymamalı hep ileriye dönük işler yapmalıyız.


 Daha iyi olmanın şartı daha  da çok çalışmak, yaşadığımız yeri  daha da geliştirmekten geçer. İyi olarak kalmak istiyorsanız durağan değil dinamik olmalısınız. Milletiniz için , milletinizi daha da aydın bir ülke haline getirmek için ilim ve irfan yolundan ayrılmamalı, durmadan alın teri dökerek çalışmalıyız. Herkes iyi olmak ister veya  iyidir ama önemli olan farklı olarak daha da iyi olmaktır.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme