Bugünün İşini Yarına Bırakma Atasözü İle İlgili Kompozisyon Örneği

Bugünün İşini Yarına Bırakma Atasözü ile İlgili Kompozisyon Örneği 

Bugünün işini yarına bırakma sözü ile anlatılmak isten;  işleri zamanında yapılması gerektiği, daha sonraya bırakıldığı zaman  işin daha da zorlaşacağını anlatmak istemektedir. Bir iş zamanında yapılmazsa o iş birikir ve daha da karmaşık bir durum alır.

Bugünün işi ertesi günlere bırakıldığı zaman  amaca zamanında ulaşmamış oluruz.Bir işi zamanında yaparsak sorunu daha kolay çözeriz ve amacımıza daha da kolay ulaşabiliriz.Örneğin; sınavı olan Ayşe günlük çalışması gerektiği  konulara zamanında çalışmazsa o konular birikir. Sınava  az bir zaman  kala konular daha da zorlaşır. Çünkü kitabı bir günde bitirebilmek zordur. Bitirip iyi bir puan alsan bile bilgilerin kalıcı olmaz . Bundan dolayı zamana bölerek işlerimi vaktinde  yapmalıyız. İnsanlar sürekli işlerini ertelediklerinde zihnen de çok yorulurlar . Çünkü o iş devamlı insanın kafasını kurcalar durur .


 Sorumluluğunu bilen bir birey işlerini ertesi günlere bırakmaz ve görevini zamanında yapar. İşini zamanında bitirirse başarılı olacak ve bundan mutluluk duyacaktır. Bu mutluluktan çevresi de payını alacaktır.

5 yorum:

Deneme