24 Kasım Öğretmenler Günü İle İlgili Kompozisyon

24 Kasım Öğretmenler Günü Kompozisyon

Öğretmen;  Bir bilim dalını , bir sanatı veya teknik bilgileri öğretmeyi amaç ve meslek edinmiş , okuldaki öğrencilerine ders veren kişidir. Öğretmen bireyi karanlıktan aydınlığa çıkaran şahsiyettir. Öğretmenlik çok kutsal bir meslektir. Öğretmen öğrencisine şekil verir, onu değiştirir ve aydınlatır. İlk eğitimi ailede daha sonra ise okuldan öğretmenlerimizden alırız.

Öğretmenler bir ülkenin geleceğidir, aydınlığıdır. Öğretmen bize her şeyi öğreten,yeri geldiğinde ana baba olan, yeri geldiğinde arkadaşımız,  abimiz , ablamız olan kimselerdir. Öğretmenlerimizin değerini çok iyi bilmeliyiz.Onların verdiği sorumlulukları yerine getirmeliyiz. Onlara asla yalan söylememeliyiz.  Çünkü öğretmenler öğrencisinin başarılı ve iyi bir insan olmasını isterler. Ulu Önder Mustafa Kemal Öğretmenler ile ilgili şunu söylemiştir: '' Dünyanın her tarafında öğretmenler insan topluluğunun en özverili ve saygıdeğer unsurlarıdır'',  '' Yeni kuşak, en büyük cumhuriyetçilik dersini bugünkü öğretmenler topluluğundan alacaktır'',  '' Öğretmenler; Yeni nesli Cumhuriyetin fedakar  öğretmen ve eğitimcilerini , sizler yetiştireceksiniz  ve yeni nesil sizin eseriniz olacaktır''....vb. sözleri ile öğretmenliğin ne kadar kutsal ve değerli olduğunu vurgulamıştır.

Bundan dolayı ülkeler öğretmenlerinin değerlerini iyi bilmeli ve öğretmenlerine her zaman sahip çıkmalıdır. Daha güzel bir dünya için güzel ve kaliteli, bilgili, eğitim aşığı olan, insanı seven öğretmenlerimizi her daim başımızda taşımalı ve onları çok ama çok sevmeliyiz. İyi bir öğretmen olmanız umudu ile kalın sağlıcakla...

2 yorum:

Deneme