Şiir Sevgisi

Özet : Şiir sevgisi hakkında kompozisyon örneği 

     Şiir insanların duygularını ve düşüncelerini ahenkli bir biçimde dile getirdikleri dizelerle yazılan edebi türdür . Gerçek manada şiir yazabilmek için içten gelen duyguların olması gerekir . Öyle büyük profesörler , okumuş insanlar vardır ki kağıdı kalemi önüne alsa saatlerce düşünse iki mısra yazamaz . Ancak okul , kitap görmemiş öyle insanlar da vardır ki muhteşem şiirler yazar . Aşık Veysel böyledir mesela .

    Şiir okumayı ya da dinlemeyi çoğu insan sever . Çünkü şiir insana duyguların en içten , en güzel biçimde anlatıldığı eserlerdir . Şiirlerde insan kendinden bir şeyler bulur . Yaşadığı aşkları , ayrılıkları , özlemleri , hasretleri şiirlerde bulur insan . Şiiri sevmek gerek ... Şiir insana insan olduğunu hatırlatır . İçinde biriktirdiklerini şiirle dışa döker insan . Hele halk ozanlarının şiirleri yok mu ? Onları okudukça insan toprağı , doğayı , katıksız sevdayı ve aşkı bulur . Menfaatten uzak tertemiz duygularla tanışırsınız .


     İster yazmak isterse okumak olsun insanın hayatında şiir olmalıdır . Sol yanımıza seslenen bir şiir , bize bizi anlatan dizeler . Ekmek kadar kutsal su kadar vaz geçilmez olmalıdır şiir . 

1 yorum:

Deneme