Teknolojinin Hayatımıza Etkileri Konulu Deneme Örneği

Özet : Teknolojik gelişmelerin hayatımıza etkileri konulu deneme örneği
     Yapılan araştırmalar neticesinde ulaşılan bilimsel verilerin insan hayatını kolaylaştıracak çeşitli alet edevat yapımı olarak karşımıza çıkmış şekline teknoloji denilmektedir . Gün geçtikçe daha da ilerleyen , takip edilmesi neredeyse imkansız hale gelen teknolojik gelişmelerin hayatımızı kolaylaştırıcı yönleri çok olduğu gibi birtakım olmusuz sonuçları da bulunmaktadır . 
     Teknoloji insan yaşamını daha kolay hale getiren bir çok alet üretmektedir . Teknoloji sayesinde üretilen ürünler bir işi çok daha kolay yapmamızı sağlamasının yanı sıra aynı süre içerisinde çok daha fazla iş yapabilme imkanı sunmaktadır . Sağlık , haberleşme, giyim , gıda, spor ve daha aklımıza gelebilecek birçok alanda teknolojisinin nimetlerinden alabildiğine yararlanmaktayız . Telefon sayesinde ulaşılması haftalar , aylar süren yerlerle anında iletişim sağlamamıza imkan kılan teknoloji internet ile haberleşme alanında zirve yapmıştır . Teknoloji sayesinde istediğimiz konuda bilgi sahibi olabilmek, dünyanın neresinde olursa olsun alanında uzman olan insanların bilgilerinden faydalanmak çok kolay hale gelmiştir . Teknoloji bu yönü ile her geçen gün ilerliyor ve kıt olan doğal kaynakların en verimli biçimde kullanılmasını sağlamaya yönelik yeniliklere imza atıyor .
      Teknoloji ile hayatımız çok kolaylaşmıştır ancak teknoloji ile hayatımıza bazı olumsuzluklar da girmiştir . Teknoloji en başta çevreye ve doğal kaynaklara olumsuz etkilerde bulunmaktadır . Dünya üzerindeki bazı canlı türlerinin yok olması, hava ve su kirliliği doğrudan doğruya teknolojik gelişmelerle yakından ilgilidir . Teknolojinin doğal yaşama verdiği zararların en çarpıcı örneklerinden biri teknolojik cihazların yaydığı sinyallerin arı vb. sinyaller yayarak yollarını bulan canlıları olumsuz etkilemeleridir . Bu etkiler doğal yaşamı en çok tehdit eden faktörlerdir . Yaydıkları radyasyonlarla insan sağlığını olumsuz yönde etkileyen teknolojik cihazların insanların sosyalleşmesine verdiği zarar da çok büyüktür . Örneğin teknolojik cihazlar insanların bir birleri ile yüz yüze görüşmelerini adeta gereksizmiş gibi göstermektedir . Karşılıklı sohbet etmek ve birbiri ile göz göze gelmek yerine insanlar telefon, tablet ve bilgisayarların esiri olmuşlardır . 
     Teknoloji insanların hizmetkarı olması gerekirken zamanla maalesef insanlar teknolojinin kölesi haline gelmişlerdir . Hayatımızı kolaylaştıralım derken hayatımızı kaybetme riski ile karşı karşı kalmış durumdayız . Elbette her nimetin bir de külfeti vardır ama teknolojiye bağlanmanın getirdiği külfet onun nimetlerini aşmaya başladı artık . 
Şuayip Hatip ( Türkçe Öğrt. )

3 yorum:

  1. cok güzel olmuş gerçekten yararlı bir yazı emekleriniz için sagolun

    YanıtlaSil
  2. süper... başka bir yerde kullanabilir miyim ?

    YanıtlaSil
  3. cok güzel saolun

    YanıtlaSil

Deneme