"Güvendiği Dağlara Kar Yağmak" Deyiminin Ortaya Çıkış Hikayesi

 Özet : "Güvendiği Dağlara Kar Yağmak" Deyiminin Ortaya Çıkış Hikayesi , anlamı ve kompozisyon örneği 
Deyimin Anlamı : "Güvendiği dağlara kar yağmak" deyimi umut bağlanan, yardımından ve desteğinden şüphe duyulmayan bir kişinin ya da şeyin ihtiyaç duyulduğu anda beklenilen yardımı göstermemesidir. Bu deyimimiz tam anlamı ile bir hayal kırıklığının ifadesi olarak kullanılır. İnsanlar en güvendiği dostlarından yardım beklediği sırada hiç ummadığı bir şeyle karşılaştığı zaman bu deyimi çok sık bir biçimde kullanırlar.
 Deyimin Hikayesi : 1812 yılında tarihin tanıdığı en ünlü komutanlardan Napolyon Bonapart 363 bin kişilik bir ordu ile Rusların üzerine, Moskova'ya bir sefer düzenledi. Ruslar ile yapılan savaşlar sonucunda Napolyon'un ordusundan geriye yalnızca 23 bin asker sağ kalabildi. Napolyon mağlubiyetin sebebini soranlara Rusya'daki ağır kış şartlarını gösteriyor ve "güvendiğim dağlara kar yağdı." diyordu.
 Kompozisyon Örneği :
Güvendiğim Dağlara Kar Yağdı!
     Hepimizin çevresinde çok güvendiği ve başı her sıkıştığında yardımını umduğu yakın akrabaları ya da dostları vardır. Müşkül zamanlarımızda onların desteğini umarız ve bu destekten de neredeyse emin oluruz.
     Yapılan hesaplar be duyulan beklentiler her zaman bizim istediğimiz gibi gitmeyebilir. Çok güvendiğimiz insanlar ya da çok güvendiğimiz şeyler bize beklediğimiz yardımı yapmayabilir. Bazen yapmak istediği halde gücü yetmedi için yapamadığı gibi bazı zamanlarda da isteksiz oluşu yardım etmemesine sebeptir. Böylesi bir durum hangimizin başına gelse büyük bir üzüntü ve çaresizlik hissederiz.
     Hayal kırıklığı yaşamamak için mutlaka güvenebileceğimiz kişileri iyi seçmemiz ve vakit geç olmadan planlamamızı yaparak zorda kalmamaya gayret etmeliyiz. Aksi halde bizlerin de güvendiği dağlara karlar yağabilir. 

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme