Zaman

Düşünürlerin her dönem üzerinde fikir münakaşaları yaptıkları, her dönem insanların gündeminde yer edinmeyi başaran kavramlardan biridir zaman.

Tarih öncesi çağlardan günümüze kadar bir an bile durmadan akıp gidiyor zaman. Uygarlıklar gelişiyor teknoloji ilerliyor her derda derman bulunuyor ama zamanın akıp gidişini hiç kimse engelleyemiyor. Zamanın akışı engellenemiyor engellenmesine ama bazıları en azından verimli bir şekilde kullanabilmenin yollarını arıyor. Zamanı durduramayan insanoğlunun yapması gereken her bir saniyenin kıymetini bilmek ve her anını dolu dolu yaşamaktır.

Günümüzde değişen dünya teknolojik gelişmelerle etrafımızı kuşatmış durumda. Bu gelişmelerin hayatı kolaylaştırarak bize daha fazla zaman kazandırması beklenir. Ancak teknoloji hayatı kolaylaştırırken artan zamanlarımızı da yine kendine bağımlı hale getirerek boşa harcamamıza sebep oluyor. Televizyonlar, internet vb. kaynaklar faydasız ve zamanımızı çalıcı programlarla dolup taşmış durumda. 

Hepimiz şöyle bir düşünelim günümüzü nasıl geçiriyoruz. Rutin işler, internet, televizyon derken insanlar kendilerini geliştirmek adına hiçbir etkinlik yapamadan günlerini tüketiyor. Oysa tarih boyunca büyük işler başarmış tüm insanlar bunu zamanın kıymetini bilmeye borçludurlar. Sürekli düşünen ve düşüncelerini fiilayata geçirerek hareket eden insanlar zamanı en başarılı biçimde kullanabilenlerdir.

Zamanımızı faydasız işlerle harcamak yerine kendimiz, çevremiz ve tüm insanlık için fayda sağlayacak işlerle zamanımızı geçirmeliyiz. Aksi taktirde zaman içerisinde zamanın tanımadığı ve iz bırakamadan göçüp giden sıradan bir insan olmaktan kurtulamayız. 

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme