Kanaatkar Olmak İle İlgili Kompozisyon Örneği

Özet : Kanaatkar Olmak İle İlgili Kompozisyon Örneği, kanaatkar olmak ile ilgili deneme örneği

     Son zamanlarda tüketime dayalı bir dünya ortaya çıkmadı. Herkes hep daha fazlasını istiyor. İşin tuhaf tarafı ise elimizde bulunanlarla bile yetinemiyoruz. Diyelim ki birinin bir telefonu var her işini görmeye yetiyor. Ama buna rağmen hiç ihtiyacı olmamasına rağmen yeni çıkmış bir modeli almak için uğraşmaya başlıyor. İşte bu ve benzeri durumlar doyumsuzluk ve kanaatsizliğin yansımalarıdır.

     Kanaatkar olmak denilince bazıları ne yani "bir hırka, bir lokma ekmek mi yaşayalım ?" diye soruyor. Tabi ki kanaatkar olalım derken hiçbir şey almayalım, bir şeyimiz olmasın demiyoruz. Kanaatkarlıktan kastettiğimiz şey elimizdekiler ile yetinebilmesini bilmek.
İmkanımız varsa ve gerekli görüyorsak her gerekli olan her şeyi alabiliriz. Ama hem imkanım yok hem de gereği yokken gördüğümüz her şeye "saldırmak" kanaatsizliktir. Ülkemizde özellikle teknolojik cihazla olan rağbet had safhada. Bu durum o hale geldi ki zengini de fakiri de her çıkan ürünü almak istiyor. Etrafınızda çok görmüşsünüzdür asgari ücretle çalışıp en lüks telefonları taşıyanları. Bu insanların ellerindeki ile yetinmeyi bilmemesi ve sürekli tüketime özendirilmesi ile ilgilidir.

       Kanaatkarlık yalnızca teknolojik ürünler ile ilgili de değildir. Hayatın her alanında kanaatkar olmak gerekir. Yerken, içerken, bir  şeyleri paylaşırken aklınıza gelen her alanda kanaatkar davranmak gerekir. Açgözlülük bizi hem ruhen çökertir hem de insanlarla aramıza bir soğukluk katar ve bizi yalnızlaştırır. Kanaatkar insan sadece kendini düşünmez ve başkaları ile paylaşmaktan zevk alır. 

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme