Doğru Sarsılır Ama Yıkılmaz Atasözü İle İlgili Kompozisyon

Özet : Doğru Sarsılır Ama Yıkılmaz Atasözü İle İlgili Kompozisyon 

          Doğru dürüst çalışan, her sözünde haklıyı ve doğruyu söyleyen insanları kıskananlar ya da çekemeyenler o insan hakkında her türlü iftirayı atabilirler. Bazı insanları inandırabilirler de hatta. Ama er ya da geç attıkları iftira ortaya çıkar. Yani o insanı bir dönem sıkıntıya düşürmeyi başarabilirler ancak toplum gözündeki itibarını yıkmayı başaramazlar.

        Birçoğumuzun etrafında başarıları ve karakteri ile saygınlık kazanmış sevilen ve taktir gören insanlar vardır. Toplumun bir kesimi böylesi insanları sever sayarken bazıları da bu tip insanlardan hoşlanmaz. Ya kendilerine rakip olarak görürler ya da hiçbir sebebi olmamasına rağmen başarı insanlardan rahatsızlık duyarlar. Sadece rahatsızlık duysalar iyi.
Bazıları hem rahatsızlık duyar hem de onu toplum önünde küçük düşürmeye ve itibarsızlaştırmaya çalışır. Bu amaçla da türlü iftiralar ve asılsız sözler yayılır. Bu sözlerle kendilerine taraftar da bulabilirler. Mesela peygamberlerin hayatları bu atasözümüze çok güzel örnek olmakta.  Hemen hemen bütün peygamberler yaşadıkları toplumda kendilerine inananların gözünden düşürülmeye çalışılmış ve birçok iftara atılmıştır. Bu iftiralara inananlar olsa bile bu insanların toplumun gönlündeki yerine zarar gelmemiştir.

       Doğruluktan ayrılmayan dürüstlüğü hayat felsefesi haline getiren insanlar hayatlarında sıkıntılı dönemler geçirse bile bu sıkıntılara onlara büyük zarar veremez. Adeta rüzgarın kayaların üzerindeki tozu süpürmesi gibi bir etki yapabilirler.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme