Akıl Akıldan Üstündür Atasözü İle İlgili Kompozisyon Örneği

 Bazen öyle insanlarla karşılaşırız ki her şeyi en iyi kendisinin bildiğini zannederler. Hatta böylesi insanlar başkalarından fikir almayı zayıflık zannederler. Ama bu tutum son derece yanlıştır.

     Danışan dağı aşmış danışmayan düz yolda şaşmış atasözünü hepiniz duymuşsunuzdur. Bu atasözümüzde başkalarından yardım almanın bizlere önemli kazançlar sağlayacağı ile ilgilidir. Biz ne kadar zeki olursak olalım dünyadaki tüm bilgilere vakıf olmamızın imkanı yoktur.

     Mutlaka yeterli bilgiye sahip olamadığımız konular ve alanlar olacaktır. Bu sebeple başkalarından akıl danışmaktan korkmamalıyız. Bu bizim onurumuza dokunacak bir şey olmadığı gibi fikir aldığımız kişinin de önemsendiğini hissetmesi bakımından çok iyidir. Bir insan bir şeyi yapmaya çalışıyor ama bir yerden sonra tıkanıyor ve ilerleyemiyorsa bilen birine sorması kadar doğal bir şey yoktur. Aksi taktirde boşa zaman harcamak ve amacına ulaşamamaktan başka bir şey elde edemeyecektir. Biz çok zeki olsak bile başka biri olaylara bizim göremediğimiz bir açıdan bakabilir. Hatta önerdiği çözüm yolu çok da basit olabilir. 

     Yaşantılar ve deneyimler insanlarda farklı farklı kazançlar sağlar. Bu sebeple herkesten öğrenilebilecek bir şeyler olduğunu unutmamalıyız. Danıştıkça kendimize yeni şeyler katar ve kendimizi daha ileriye taşırız.

2 yorum:

Deneme