İyilik ve Yardımlaşma İle İlgili Kompozisyon

Özet : İyilik ve yardımlaşma ile ilgili kompozisyon,yardımlaşma ve iyilik konulu kompozisyon örneği


     Hepimizin belirlenmiş bir ömrü var her insan bu ömrü tamamlayarak dünyadan gidecektir . Hiç kimse çok zengin olması ya da daha farklı özellikleri sayesinde bir dakika bile daha fazla yaşayabilme imkanına sahip değildir . Böylesi bir dünyada insanlara değer katan şey başkalarına iyilik etmek ve yardımlaşmaktır .

     İnsanlar bu dünyadan giderken yanlarında hiçbir maddi varlık götüremezler . Ebedi aleme göçerken yanımızda götürebileceğimiz tek şey yaptığımız iyi işler ve başkalarına faydalı olmamızdır . İyilik ve yardımlaşma toplum içerisinde sevgi ve bağlılık duygularını geliştiren çok önemli değerlerdir . İyilik ve yardımlaşmanın hakim olduğu bir toplumda insanlar birbirlerinin her türlü derdine derman olmak için çabalar ve birbirini çok seven bir toplum meydana gelir . Yardımlaşmanın hakim olduğu yerde bencillik ve kıskançlık olmaz . İnsanlar faydalı olmanın , işe yarar bir birey olmanın zevkini yaşarlar .

     Her iyilik mutlaka döner dolaşır iyilik yapanı bulur . Elbette iyilik yapanlar karşılık bekleyerek yapmazlar ama yaptıkları iyilikler mutlaka gün gelir onları bir sıkıntılı zamanda feraha çıkarır . Unutmamak lazım ki insanların en değerlisi başkalarına faydalı olanlardır . Bu yüzden hepimiz elimizden geldiği kadar iyilik yapmak konusunda birbirimizle yarışmalıyız .

2 yorum:

Deneme