Eğitim ve İnsan

Özet : Eğitim ve insan konulu kompozisyon, insan ve eğitim konulu kompozisyon, eğitimin insan için önemi konulu kompozisyon 


     Eğitim insanların davranışlarında istenilen değişimlerin yaşanmasını sağlamak için belli bir sistem içerisinde yürütülen faaliyetlere denir . İnsan eğitim sayesinde geleceğe hazırlanır ve kendini toplum içerisinde ifade edecek bilgi ve becerilere sahip olur .

     Eğitim insanların davranışlarının şekillenmesini sağlayan toplum içerisinde saygınlık kazanmasını sağlayan çok önemli bir kavramdır . Eğitimli insan konuşması ile , davranışlarıyla , yeme içmesiyle , yürüyüşle kendini belli eder . İnsanlar eğitim sayesinde başkalarına karşı saygıyı ve hoşgörüyü , insan dışındaki canlılara merhameti ve saygıyı öğrenir .

     Eğitimsiz insanlar ise nerede nasıl davranacağını bilemeyen , hem yakın çevresine hem de toplumun tamamına zarar veren bireyler olur . Eğitimsiz insanların yoğun olduğu bir toplumda saygı ve sevgi duygularından söz etmek mümkün değildir .


     Kısacası eğitim insanoğlunun karakter kazanması kendini ifade edebilmesi için olmazsa olmazdır . Gelişmiş tüm milletlerin üzerinde en fazla durduğu konunun eğitim olması tesadüf değildir . Çünkü gelişmiş milletleri yalnızca eğitimli insanlar oluşturabilir . 

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme