Yardımlaşmanın Önemi İle İlgili Kompozisyon

Özet : Yardımlaşmanın önemi ile ilgili kompozisyon, yardımlaşmanın önemi ile ilgili deneme örneği


     İnsanlar bazı yetenekler ile dünyaya gelmiştir. Bu yeteneklerinin yanı sıra bazı kısıtlılıklarının olması da kaçınılmazdır. Yani bir insanın sadece kendi gücü ile yapabileceği şeyler bellidir . Basit eylemler haricinde bir şeyler yapmak gibi bir niyetimiz  varsa mutlaka birilerinden yardım almak zorundayız .

     Şunu rahatça  söylemek mümkündür. Medeniyetlerin kuruluşu ve gelişmesinin temelinde yardımlaşma vardır. Şöyle bir düşünelim : İnsanlar yardımlaşarak  güçlerini birleştirmeseler yalnız başlarına en fazla ne  yapabileceklerdir . Atalarımız bu konunun ne kadar mühim olduğunu çok iyi anlamış  olacaklar ki birçok atasözü bırakmışlar bu konu ile alakalı olarak.

      "Bir elin nesi var, iki elin sesi var", "Yalnız taş duvar olmaz" atasözleri bu konunun önemini gösteren sözlerden bazılarıdır . Yardımlaşma ile en zor denilen işlerin bile altından rahatlıkla kalkılır . Birbirine yardım etmenin verdiği güç insanların başarma isteğini daha da tetikler. Yardımlaşma insanlara bir gruba ait olmanın mutluluğunu yaşatarak yalnızlık hissinden da kurtulması için önemli bir kuvvettir .

     Toplum olarak gelişmek  ve dayanışma içerisinde hayatımızı devam ettirebilmek için mutlaka birbirimize yardım etmek  zorundayız. Aksi taktirde birbirinden ayrı , kendisinden başkasını düşünemeyen kalabalıklar yığını olmaktan başka bir anlam ifade edemeyiz . Belki de en mühimi  yardım etmenin insana verdiği manevi mutluluğu hiçbir zaman hissedemeyiz . 

Birlik Beraberlikle İlgili Atasözleri ve Anlamları

4 yorum:

Deneme