Başkalarının Haklarını Saygı Göstermek Niçin Önemlidir ?

Özet : Kompozisyon Örnekleri, başkalarının haklarına saygılı olmak niçin önemlidir, başkalarının haklarına saygılı olmak ile ilgili kompozisyon


     Başkalarının haklarına saygı göstermek öncelikle kişinin yalnızca kendisini düşünmediğinin  göstergesidir . Bencil insanlar kendi çıkarları uğruna başkalarının haklarını görmezden gelirler ve sadece kendilerini düşünürler  .

     İnsan etrafındakilerle iletişim kuran ve toplum içerisinde yaşayan bir varlıktır  . Bu nedenle herkesin kendine göre bazı istekleri ve gerçekleşmesini arzuladığı şeyler vardır . Fakat  kendi isteklerinin olabilmesi için  başkalarının zarar görmesine göz yuman insanlar hatalı  bir düşünce içerisindedir  . Sürekli olarak şu ilkeyi hatırlamak gerekir :  " Bir insanın özgürlüğü başka bir insanın özgürlüğünün sınırındadır ." Yani menfaatlerimiz  için yaptıklarımız bir başkasının  özgürlük alanına müdahale ediyor ve başka birinin hakkına engel oluyorsa böyle bir durumda özgürlükten söz edilemez .  

     İnsanlar diğer insanların haklarını göz önünde bulundurarak  hareket etmeli ki toplumda içten içe büyüyen düşmanlıklara sebebiyet verilmesin  . Her insan bir başkasının hakkını korumak için dikkat ederse  toplum içerisinde barış ortamı meydana gelir  ve huzurlu bir toplum meydana gelmiş  olur .


   

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme