Toprak, Su, Orman, Maden Gibi Kaynakların Hızlı ve Bilinçsizce Tüketilmesinin Sonuçları

     Toprak , su , orman , maden gibi kaynakların hızlı ve bilinçsizce tüketilmesinin sonuçları dünyanın geleceği için son derece tehlikelidir.

     Bazı kaynaklar kendini yenileyebilirken bazı kaynaklar ise kendini yenileyemez ve sürekli azalır . Mesela güneş ve rüzgar gibi kaynaklar yenilenebilirken ;madenler, petrol vb. kaynaklar ise rezervler ile sınırlıdır ve bittiği zaman tekrar yenilenmesi mümkün değildir . Bu sebeple bu kaynakların en dikkatli ve tasarruflu biçimde kullanılması gerekir . İnsanoğlu yalnızca bugünü düşünerek elindeki kaynakları savurganca harcadığı sürece gelecek nesillerin yaşam alanları yok olmaktadır .

     Özellikle yeraltı kaynakları bilinçli bir biçimde harcanmalıdır . İhtiyaçtan fazla kullanılan kaynaklar hem israfa sebep olur hem de ileriki zamanlarda sıkıntıların artmasına sebep olur . Mesela su gibi kaynaklar da bu duruma en güzel örnek olarak gösterilebilir . Belki dünyada su miktar olarak hiçbir zaman eksilmemektedir ama temiz su kaynakları her geçen gün azalmaktadır . Bunun sebebi insanların bilinçsizce su kaynaklarını tüketmeleri ve sanayii, endüstri vb. Faaliyetlerle bu kaynakları kirletmeleridir .


Şunu unutmamak lazım ki bundan başka bir dünya yok . Bu dünyadaki nimetler ise sınırlıdır . İnsanoğlunun neslinin devamı içinse maden , su vb. Kaynakların olabildiğince dikkatli kullanılması gerekir . 

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme