Ömer'in Çocukluğu Kitabının Özeti

Özet : Kitap İncelemeleri, ömerin çocukluğu kitabının özeti, ömerin çocukluğu kitabı kısa özeti, ömerin çocukluğu kitabının yazarı kim, ömerin çocukluğu kitabının ana fikri


Ömer'in Çocukluğu 

Bu eserde Muallim Naci okuduğu mektepte yaşadıklarını , eski İstanbul semtlerini , hayatındaki önemli insanları anlatmaya çalışmıştır . Kendisi bu eseri için bir tür çocukluk yaparak yazdığını söylese de bize çok şeyler öğretiyor ...

Kitabın Adı: Ömer'in çocukluğu

Kitabın Yazarı: Muallim Naci

Kitabın Yazılma Yılı: 1992

Kitabın Yayınevi: BEYAN YAYINLARI

Kitabın Basım Yılı: 2004

Sayfa Sayısı: 94

Kitabın Konusu:  Eserde yazarın çocukluk yılları , içerisinde bulunduğu toplumun inançları , gelenekleri ; yaşadığı semt , ailesi ve arkadaşları başarılı bir biçimde anlatılmıştır .


Kitabın Özeti: 


Türk edebiyatının yenilikçi ve önemli  isimlerinden olan Muallim Naci'nin çocukluk anılarından  oluşan “Ömerin Çocukluğu” isimli eserinde , Muallim Naci kendine has çocuk dünyasını, arkadaşlarını,  mahallesini,  ailesini, hocalarını okuyucuya  anlatıyor. Fakat  anlattıkları o kadar güzel bir uslupla sunuluyor ki  zaman zaman Ömerle ağlıyor, bazen de Ömerle mutlu oluyoruz ve yaşadıklarıyla heyecanlanıyoruz. Yazar o kadar samimi bir dille anlatıyor ki çocukluğunu sayfalar arasında gezinirken adeta onun çocukluğunu yaşıyoruz . 

Çocuk edebiyatımız içerisinde Ömer ' in Çocukluğu " çocukluk anılarının anlatıldığı bi r eser olarak müstesna bir yere sahiptir . Bu eseri okuyanlar içerisinde beğenmedim diyenler yok gibidir her halde . Çünkü hem büyüklere hem de küçüklere hitap eden bir eser . Muallim Nacinin en bilinen eseridir “Ömerin Çocukluğu”. Yazarın canlı ve samimi anlatımı o kadar etkileyici ki büyükleri de çocukluk yıllarına götürmeyi başarıyor . Bizim kültürümüzde önemli bir yeri olan mahalle yaşamı , okulda geçen macera dolu günleri, yazarın babasının vefatı  sebebiyle ailesinin yaşadığı üzüntüyü, ağabeyinin bir manada  ona öğretmenlik yapmasını ve bir çocuğa has  yaramazlıklarını okurken kimi zaman eğleniyor, bazen de hüzünleniyoruz. Muallim Naci ' nin anlatım gücü bize o zamanlardan bu zamana çocukluğun tadının hep var olduğu hissini uyandırıyor . 

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme