Gömleğin İlk Düğmesi Yanlış İliklenirse Diğerleri de Yanlış Gider

Özet : "Gömleğin ilk düğmesi yanlış iliklenirse diğerleri de yanlış gider " sözü ile ilgili kompozisyon , deneme örneği , giriş, gelişme, sonuç 

         Her işte ilk adım ve başlama çok önemlidir . İl adımımız ne kadar doğru olursa işin devamı da o kadar doğru bir biçimde ilerler . Ancak ilk başta bişe yanlış bir hamle ile ile başlarsak devamının da aynı şekilde gelmesi kaçınılmazdır .

      Hayata bakış açımız çok önemlidir . Olaylar karşısında verdiğimiz ilk tepkiler bizim olayın devamı için de aynı bakış açısıyla yorum yapmamıza neden olur . Günümüzdeki en büyük yanlışlardan birisi siyasi meseleler üzerindeki tartışmalardır . İzlediğiniz çoğu tartışma programında bu sorunu gözlemlersiniz . Tartışmacılar bir meseleyi konuşurken meselenin sebeplerinden ziyade olayı kimin yaptığı vb. kişisel alanlara yönelerek başlar . Bu durum ilk düğmenin yanlış iliklenmesinden başka bir şey değildir . Böyle bir başlangıçtan sonra doğru ve faydalı bir tartışma elbette olamaz. Devamında da yanlışlar art arda gelir ve kişisel sataşmalar olur .


     Hayatın her alanında attığımız ilk adımın doğru olmasına dikkat etmeliyiz. Yalanla bir işe başlayan kişi devamında yalanını kapatmak için başka bir yalana sarılır ve bu böyle gider. Bu sebeple menfaat için bile olsa yanlış yola girmemek gerekir . Çünkü eğri ağaçtan baston olmaz derler .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme