Doğru Hayat Nasıl Olmalıdır ?

Özet :  DOĞRU HAYAT SİZCE NASIL OLMALIDIR? ADLI KOMPOZİSYON

     Hepimiz  doğumla başlayıp ölümle bitecek olan bu hayat yolunun yolcularıyız . Elli sene de olsa yüz sene de olsa doğan bir gün elbette ölecek .

     Geçici olana çok fazla kendini kaptırmak iyi değildir . Hırsları ile başkalarını ezerek yükselmek isteyenler de açlık çekenler de bu dünyadan göçecektir . Önemli olan doğru bir hayat yaşamaktır . Doğru hayat ise şairin dediği gibi bu kubbede hoş bir seda bırakmakla mümkün olabilir . İnsanlar bu geçici dünya da  başkalarına faydalı olmayı amaç edinmelidir . Yalnızca kendini düşünen insanlar belki çok para kazanır ama bir gönle girmeyi başaramadan bu dünyadan geçip gider .

     İnançlarımız da  bizlere doğru insan olmayı öğütler ve doğru insan olmanın yollarını da gösterir. Doğru insan bu dünyaya adını yaşatacak bir eser bırakan insandır . Yazdığı bir kitapla insanları aydınlatan ya da yaptığı hayır işleri ile insanlara faydalı olanlardır doğru insanlar. Bu insanların ellerinden ve dillerinden kimseye zarar gelmez . Hayatlarını insanlara faydalı olmaya adamışlardır .

     Doğru insan olmak hepimiz için bir amaç olmalıdır . Topluma örnek ve önder olan hareketleri ile insanlara güven veren yalansız dolansız bir hayat yaşamak gerekir . Bunu becerebilen insanlar da bu dünyadan gönül rahatlığı ile göçüp gider .  

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme