Bayram ve Törenlerin Sosyal İlişkilerimize Katkıları

     Bayramlar ve törenler bir milletin dini ve milli hassasiyetlerinin yansımasıdır . Bayramlar sayesinde insanlar uzun süre görüşmedikleri dost ve akrabalarını ziyaret eder ve aralarındaki sevgi ve saygı bağları güçlenir .

    Bayramlar milli ve dini bayramlar diye adlandırılır . Hem dini hem de milli bayramlar bir milletin ortak kaderlerinin ve yaşantılarının ifadesidir . Mesela bir Cumhuriyet Bayramı ya da Zafer Bayramı Türk toplumunun yaşadığı İstiklal mücadelesinin sonucudur . Bu günlerde halk millet olarak yaşadığı zor zamanları hatırları ve birbirine kenetlenir . Bu bayramlar sayesinde çocuklarımız ve gençlerimiz bu toprakların vatan olması yolunda ne gibi sıkıntılar ve zorluklar yaşandığını öğrenerek ülkesinin kıymetini daha iyi anlar . Ülkemizin geleceği için neler yapmamız gerektiği konusunda bu özel günlerde yeniden düşünme şansı yakalarız ve yüreğimizdeki vatan sevgisi daha fazla alevlenir .

     Dini bayramlar insanların birbirleri ile bayramlaştığı , toplumun kucaklaştığı , dargın olanların barıştığı günlerdir . Bu bayramlarda gençler yaşlıları ziyaret eder, onların hayır dualarını alır . Bu sayede toplum içerisinde sevgi , saygı ve dayanışma duyguları daha fazla güçlenir .


     Milli ya da dini olsun tüm bayramlar ve törenler milletin birbiri ile daha fazla kenetlenmesini sağlar . Bu özel günlerde arkadaşlıklar , dostluklar ve akrabalıklar daha da pekişir . İnsanlar arasındaki ufak tefek sorunlar tatlıya bağlanır. Özetle bayramlar toplumu bir arada tutan harç gibidir . Birbirimize sımsıkı sarılmamızı sağlar . 

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme