Köyde Mi Şehirde Mi Yaşamak İstersiniz

    Köy ve şehir hayatı insana farklı farklı olanaklar sunan yaşam alanlarıdır . Köyde yaşamanın kendine has güzellikleri olduğu gibi şehirde yaşamanın da kendine özgü avantajları vardır .

     Köy doğal yaşamın devam ettiği yerlerdir . Tertemiz havası , insana huzur veren ortamı ile köyler insanın ömrüne ömür katan yerlerdir . Köyde yaşayan insanlar meyve-sebze gibi ihtiyaçlarını kendileri üreterek karşılarlar . tamamen doğal yollarla üretilen tertemiz sularla beslenen meyve ve sebzelerin tadına doyum olmaz . Köy yaşamı dostluğun, arkadaşlığın , yardımlaşmanın en yoğun olduğu yerlerdir . Köylerde insanlar şehir hayatının kalabalığından, trafik keşmekeşinden , sürekli bir yerlere yetişebilme telaşından uzak sessiz ve sakin bir hayat sürdürürler . Teknolojinin ve insanı esaret altına alan tüm cihazların etkisinin en az hissedildiği yerlerdir köyler .


    Ben şahsen köy hayatını her zaman şehir yaşamına tercih edenlerdenim . Elbette şehirlerin de kendine has avantajlı yanları vardır . Şehirler ihtiyaçları karşılama adına insanlara daha fazla seçenek sunar . Aradığınız şeyleri şehirde çok daha kolay bulabilirsiniz. ama ne kadar da maddi açıdan şehirler avantajlı gibi görükse de köy hayatının verdiği manevi huzuru hiç bir şehirde bulamazsınız. Bu sebeple insanlar günümüzde köylere özlem duymaya başlamış hatta şehirlerde köy hayatı yaşamanın yollarını arar olmuştur . Eğer köklerimizin olduğu bir köy varsa mutlaka oraya gitmeli ve küçük de olsa orada kendimize bir yer yaparak en azından yıllık tatillerimizi orada geçirebilmeye çalışmalıyız . Özellikle çocuklarımıza köy hayatını tanıtarak onların toprakla haşır neşir olmasını sağlamaya çalışmalıyız .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme