Duygularımız

İnsanların günlük hayatta karşılaştıkları olaylar ya da durumlar karşısında vermiş oldukları tepkiler duygularımızı oluşturur.

İnsanları mekanik araçlardan ayıran en önemli noktalardan biri duygularının olmasıdır. Hepimiz gün içerisinde yüzlerce ruh haline bürünür ve bu hallerimizi yansıtan tepkiler veririz. Kimileri duygularını çok yoğun yaşar ve tepkilerinde de abartılı olurken kimileri ise duygularını gizlemek konusunda daha başarılı olur ve tepkileri daha ölçülüdür. sevinç, üzüntü, heyecan, korku, şaşırma, telaş ve daha bir sürü duygularla donatılmıştır insanoğlu.
Duyguların bir matematiği ve dolayısıyla standartı yoktur. Bazısının çok sevindiği bir olaya bazıları sevinmeyebilir. Üzüntüler de yine aynı şekildedir. Birimizi derinden etkileyen bir olay başka birisi için kısa sürede yaşanıp biten bir duygu olmaktadır. Duygular yaşamımızın bir parçasıdır adeta. Düşününsene tüm duygularımızı bir anda kaybettiğimizi. ne sevinen ne üzülen ne şaşıran bir varlık olduğumuzu. Bizi insan yapan vasfımızı yitirmiş olurduk. Bu açıdan bakarsak duyguların ne kadar önemli olduğunu anlamış oluruz galiba.

Kısacası duygular bizi biz yapan hislerdir. Şunu unutmamak gerekir ki dünya üzerinde üzülen, sevinen, şaşıran, korkan, endişelenen ve duygularını başkaları ile paylaşabilen başka bir varlık yoktur. 

5 yorum:

Deneme